Foto: Ferrari

Somu pilots Kimi Raikonens nepagarinās līgumu ar "Ferrari" komandu un atkal gatavojas pamest F-1 čempionātu, vēsta izdevums "Autosport".

"Kad manam līgumam pienāks beigu termiņš, es laikam metīšu mieru," saka Raikonens, norādot, ka viņa nākotnes plāni nav saistīti ar F-1. Iepriekš somu pilots izteicies, ka varētu pāriet uz rallijkrosu.

Raikonens uzskata, ka F-1 komandām vajadzētu vieglāk uztvert to, ka viņu braucēji paralēli startē citos autosporta čempionātos. "Es esmu izmēģinājis daudz dažādu citu disciplīnu un neuzskatu, ka tas nodarītu kaut kādu ļaunumu, vismaz manai F-1 karjerai tas nekādi nav traucējis," stāsta somu pilots. "Gluži otrādi, es uzskatu, ka tas palīdz. Kad tu apgūsti kaut ko jaunu, tu mācies. Bet komandas baidās, ka mēs gūsim traumas. Piemēram, kad es sen atpakaļ braucu "Ferrari", man bija liegts piedalīties rallijā. Startēt vairākās disciplīnās būtu labi ne tikai mums, bet vispirmām kārtām skatītājiem."

Kā zināms, 2010.gadā Raikonens pirmoreiz pameta F-1, kurā startēja kopš 2001.gada, un pievērsās pasaules rallija čempionātam (WRC). Pēc diviem gadiem rallijā viņš atgriezās F-1, vispirms parakstot līgumu ar "Lotus" F-1 komandu, tad pārejot uz savu iepriekšējo darbavietu "Ferrari", kurā 2007. gadā izcīnīja savu pagaidām vienīgo F-1 čempiona titulu. Līgums ar itāļu komandu Raikonenam ir spēkā līdz 2015.gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!