Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Somijas pilotam Kimi Raikonenam noteikta saslimšana ar Covid-19, kā dēļ viņa vietā svētdien Pirmās formulas (F-1) Nīderlandes "Grand Prix" "Alfa Romeo" komandu pārstāvēs polis Roberts Kubica.

Par Raikonena veselības stāvokli "Alfa Romeo" paziņoja dažas stundas pirms sestdienas trešās treniņu sesijas. Viņa vietu "Alfa Romeo" bolīdā ieņems 36 gadus vecais polis Kubica, kurš savā F-1 karjerā 2008. gadā svinēja uzvaru Kanādas "Grand Prix".

Šonedēļ Somijas pilots atklāja, ka pēc šīs sezonas liks punktu savai F-1 karjerai.

"Kimi neizjūt slimības simptomus un ir labā garastāvoklī," teikts komandas paziņojumā. "Viņš nekavējoties devās uz savu viesnīcas istabiņu, kur arī ievēro pašizolāciju. Novēlam viņam ātru atveseļošanos."

"Roberts ir bijis mūsu komandas rezerves pilots jau kopš 2020. gada sezonas sākuma. Viņš šosezon ar mūsu "C41" bolīdu ir aizvadījis trīs treniņu sesijas," paziņoja "Alfa Romeo". "Ar 97 startiem F-1 seriālā un dažiem treniņiem aiz muguras viņš būs gatavs parādīt savu labāko sniegumu."

Lai Raikonens varētu atgriezties pie komandas, viņam sākotnēji jāsagaida negatīvs Covid-19 testa rezultāts. Šī iemesla dēļ ir apšaubāma sportista dalība nākamās nedēļas Itālijas "Grand Prix" Moncas trasē.

Sestdien Zandvortas trasē notiks pēdējais treniņš un kvalifikācija, bet svētdien gaidāma Lielās balvas izcīņa.

Pēc 12 posmiem kopvērtējuma līderis ar 202,5 punktiem ir Lūiss Hamiltons, bet Makss Verstapens viņam zaudē tikai trīs punktus.

2020. gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!