Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) somu pilotam Kimi Raikonenem būtu ļoti grūti izvēlēties starp sportista pašreiz pārstāvēto "Lotus" komandu un čempionvienību "Red Bull", ja būtu attiecīgs piedāvājums, ceturtdien izteicies pats sportists.

Šobrīd 33 gadus vecais Raikonens ieradies Silverstounas trasē pirms gaidāmā F-1 čempionāta Lielbritānijas "Grand Prix" posma, un viņu sagaidīja neskaitāmi žurnālistu jautājumi par iespējamo pievienošanos "Red Bull" komandai, ņemot vērā, ka vienību pēc sezonas pametīs Marks Vēbers, kurš pievienosies "Porsche" kompānijas attīstības programmai.

Raikonena līgums ar "Lotus" beigsies šā gada beigās, taču 2007.gada F-1 pasaules čempions paudis, ka viņš pagaidām nav domājis par tuvāko nākotni.

"Lai arī kāds būs lēmums, tas nebūs viegls - tas nekad nav viegli. Nav pirmā reize, kad ir pieejami vairāki varianti, un, kad pienāks laiks, izvēlēšos to, kuru uzskatīšu par pareizo," pauda Raikons, piebilstot, ka Vēbera lēmums viņam neesot nesis nekādas izmaiņas.

"Man joprojām nav atbildes par to, kas notiks nākamgad. Pēdējās divas sacensības neko nav mainījušas. Acīmredzot cilvēki runās vairāk par iespējamību [pievienoties "Red Bull"], taču no tā nav atkarīgs, ko es darīšu nākamgad vai kādi būs mani lēmumi - pat ņemot vērā, ka ir brīva vieta," paudis somu pilots.

Raikonens "Lotus" komandai pievienojās pagājušajā gadā pēc tam, kad divus gadus bija startējis rallijā. Viņš uzskata, ka vienība ir tieši tāda, kādu viņš vēlējies.

"Tā ir ideāla. Bez viņiem es nebūtu atgriezies F-1. Protams, arī viņiem no šīs sadarbības tiek savs labums, bet man nav nekādu sūdzību. Ir dažas lietas, kas ir jāuzlabo, taču līdz šim ar komandu esmu pavadījis lieliski laiku. Tāpēc, lai arī kāds būtu lēmums ["Red Bull" sakarā], tas būs grūts," teica Raikonens.

Somu pilots atzina, ka vērā ņemams faktors ir "Lotus" komandas dotā izvēles brīvība viņam.

"Protams, katrs vēlas labu mašīnu un to, lai noteiktas lietas darbotos pareizi, taču arī daudzām sīkajām lietām ir jābūt pareizām. Šajās sacīkstēs esmu jau pietiekami ilgi, lai zinātu, ko vēlos. Tāpēc gadījumā, ja šīs lietas nebūtu sakārtotas, lēmums varētu būt citādāks," teica Raikonens.

Pēc septiņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 132 punktiem ir trīskārtējais pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no "Red Bull" komandas, kurš jau par 36 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju spāni Fernando Alonso no "Ferrari" vienības. Savukārt trešais ar 88 punktiem ir Raikonens.

Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 201 punktu ir "Red Bull", kurai ar 145 punktiem seko "Ferrari", bet trešā ir "Mercedes" komanda ar 134 punktiem. Tikmēr "Lotus" ar 114 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!