Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Somijas autosportists Kimi Raikonens pēc 2021. gada sezonas noslēgs savu karjeru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā, paziņoja pilots.

41 gadu vecais Raikonens F-1 debitēja 2001. gadā, bet savu lielāko panākumu guva 2007. gadā, kad, pārstāvot "Ferrari", kļuva par čempionu. Itālijas vienībai tas ir arī līdz šim pēdējais individuālais čempiontituls.

Šobrīd "Alfa Romeo" komandu pārstāvošais soms F-1 piedalījies 344 sacīkstēs, izcīnījis 21 uzvaru un 18 reize uzvarējis kvalifikācijā.

2010. un 2011. gadā Raikonens ieturēja pauzi savā F-1 karjerā un piedalījās pasaules rallija čempionātā (WRC).

"Tas ir viss. Šī ir mana pēdējā sezona F-1. Lēmumu pieņēmu aizgājušajā ziemā. Tas nebija viegls lēmums, bet ir laiks jaunām lietām. F-1 posms manā dzīvē ir beidzies, taču dzīvē ir daudz lietu, ko gribu piedzīvot un izbaudīt," paziņojumā raksta par "Ledus vīru" dēvētais Raikonens.

Pēc Raikonena paziņojuma sākušas virmot baumas, ka nākamajā sezonā viņa vietu "Alfa Romeo" komandā ieņems cits soms Valteri Botass. Raikonena tautietis pametīšot "Mercedes" vienību, kuru turpmāk pārstāvēšot divi briti Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!