Foto: AP/Scanpix/LETA

Soms Kimi Raikonens no "Ferrari" komandas un austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull" vienības piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) Singapūras "Grand Prix" izcīņas pirmajos divos treniņbraucienos, kamēr viens no kopvērtējuma līderiem Sebastjans Fetels piedzīvoja avāriju.

Pirmajā treniņu sesijā uzvarēja Rikjardo, kurš trases apli veica minūtē un 39,711 sekundēs. Otrais palika viņa komandas biedrs Makss Verstapens no Nīderlandes, kurš bija divas sekundes desmitdaļas lēnāks, bet aiz viņiem palika "Ferrari" braucēji Fetels un Raikonens.

Savukārt otrajā treniņu sesijā Raikonens trases apli veica minūtē un 38,699 sekundēs, par 0,011 sekundēm pārspējot kopvērtējuma līderi britu Lūisu Hamiltonu no "Mercedes" komandas, kamēr tālāk palika Verstapens un Rikjardo.

Zīmīgi, ka otrajā treniņu sesijā avāriju piedzīvoja Fetels, ietriecoties trases nožogojumā, līdz ar to treniņu sesija viņam noslēdzās.

Jau ziņots, ka Raikonens pēc šīs sezonas pametīs "Ferrari" komandu, pārceļoties uz "Sauber", bet viņa vietu ieņems 20 gadus vecais Monako pilots Šarls Leklērs, kurš šosezon startē tieši "Sauber" rindās.

Leklērs piedzīvoja avāriju treniņu pirmajā sesijā, kad arī aizskāra trases nožogojumu, taču spēja turpināt treniņu sesiju.

Sestdien dalībnieki Singapūrā veiks vēl trešo treniņbraucienu, kā arī tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības, bet pasaules čempionāta 15. posma – Singapūras "Grand Prix" – izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14. posma sacensībām līderim Hamiltonam ir 256 punkti, kamēr 226 punkti ir Fetelam. Trešais ar 164 punktiem ir Raikonens, bet viņam ar 159 punktiem seko soms Valteri Botass, kurš brauc "Mercedes" rindās. Pirmo sešinieku noslēdz "Red Bull" komandas biedri Verstapens un Daniels Rikjardo no Austrālijas, kuriem ir attiecīgi 130 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 415 punktiem ir "Mercedes", kamēr 25 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 248 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!