Foto: ERC

Latvijas talantīgais pilots Ralfs Sirmacis ("SRT") sestdien papildināja savu punktu skaitu Eiropas rallija čempionāta (ERČ) junioru vērtējumā, Ziemeļīrijā notikušajā posmā konkurencē izcīnīja sesto vietu savā ieskaitē.

Pēc pirmās dienas astoņiem ātrumposmiem Latvijas pilots, kurš startē ar "Peugeot 208 R2" spēkratu, junioru čempionāta dalībnieku vērtējumā ieņēma septīto vietu, taču jau nākamajā dienā atlikušajos 10 ātrumposmos spēja pakāpties par vienu vietu augstāk, 215 kilometrus garajā distancē no līdera atpaliekot par sešām minūtēm un 42,6 sekundēm.

"Uzdevums bija sacensības sākt uzmanīgi. Pirmās dienas beigās šajos ceļos jutos labāk un savu sniegumu spēju uzlabot, tomēr ātrumposmu laiki nebija tik labi, cik gribētos," pauda Sirmacis. "Otrajā dienā pieļāvām vairākas kļūdas - vispirms 11.ātrumposmā nobraucām no trases, tad 15.posmā ieskrējām sienā, un mums radās tehniskas problēmas. Taču veiksmīgi nobraucām līdz finišam un guvām ļoti labu pieredzi."

Vienu vietu augstāk par Sirmaci - piektajā pozīcijā - finišēja viņa komandas biedrs, krievu sportists Vasilijs Grjazins ("Peugeot 208 R2"), kurš Sirmaci apsteidza par trīs minūtēm un piecām sekundēm. Abi autorallija braucēji pārstāv "Sports Racing Technologies" (SRT) komandu.

"Sacensību abās dienās izdarīju visu, ko spēju. Otrās dienas sākumā radās problēmas ar stūres iekārtu un ātrumkārbu, taču komandas mehāniķi tās veiksmīgi novērsa, un varējām turpināt cīņu," stāstīja Grjazins. "Īrijas ceļi ir ļoti īpatnēji, un esmu priecīgs, ka izdevās iztikt bez lielām kļūdām."

Šī posma junioru ieskaitē uzvarēja zviedrs Emīls Berkvists ("Opel Adam R2"), kurš uzvarēja arī ERČ junioru čempionāta pirmajā posmā "Rally Liepāja".

Otro vietu izcīnīja vācietis Marijans Grībels ("Opel Adam R2"), savukārt trešajā pozīcijā vietā ierindojās britu sportists Kriss Ingrems ("Peugeot 208 R2").

Par sniegumu šajā posmā Sirmacis nopelnīja astoņus punktus čempionāta kopvērtējumā, bet Grjazins tika pie 14 punktiem.

Latvijas sportisti Ziemeļīrijā notikušajā asfalta rallijā startēja pirmo reizi. 

Ziemeļīrijā notikušais rallijs "Circuit of Ireland" ir otrais posms ERČ junioru konkurencē.

Pirmajā posmā - savās mājās notikušajā "Rally Liepāja" - Sirmacis izcīnīja trešo vietu, kas ekipāžai deva 24 punktus čempionāta kopvērtējumā. Pēc Ziemeļīrijas posma Sirmacis ERČ kopvērtējumā ar 32 punktiem noslīdējis uz ceturto vietu, savukārt Grjazins ar izcīnītajiem 14 punktiem ierindojas devītajā vietā. Līderis pēc diviem posmiem ar 78 punktiem ir zviedrs Berkvists.

Kopumā junioru rallija čempionāta kalendārā iekļauti seši ralliji, trijos no tiem ātrumsacensības notiks pa asfalta seguma ceļiem. Nākamais Eiropas rallija čempionāta posms norisināsies no 4. līdz 6.jūnijam Portugālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!