Svētdien, 29.jūnijā, Mikolajki pilsētā, Polijā, noslēdzās septītais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms - "LOTOS 71st Rally Poland", kurā debitēja arī "LMT Autosporta Akadēmijas" rallija komandas ekipāža Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs. Pēc trešajā rallija dienā piedzīvotās avārijas, sportisti tomēr finišēja sacīkstē, izcīnot 8.vietu RC4 klasē, informēja komanda.

Polijas WRC posms  risinājās četras dienas, kurās sportistiem bija javeic 24 ātrumposmi ar kopējo trases garumu 362,48 km. Jau pirmajā sacīkšu dienā "LMT Autosporta Akadēmijas" pilots pierādīja, ka ir nopietns konkurents vadošajiem RC4 klases braucējiem un pēc pirmajiem četriem ātrumposmiem kopvērtējumā ieņēma 2.vietu klasē.

Otrā sacensību diena sportistiem bija jāaizvada Lietuvā, kur līderpozīciju RC4 klasē  ieņēma igaunis Sanders Perns, Sirmaci atstājot trešajā vietā. Tomēr jau trešās rallija dienas sākumā "LMT Autosporta Akadēmijas" sportists spēja demonstrēt pārsteidzošu ātrumu un ar katru ātrumposmu samazināja klases līdera pārsvaru. Diemžēl, cīnoties par uzvaru, garākajā sacīkšu ātrumposmā Sirmacis piedzīvoja avāriju.

Tā kā Sirmača "Ford Fiesta" pēc avārijas nebija tehniski smagi cietusi, "LMT Autsporta Akadēmijas" mehāniķi to salaboja, un Ralfs varēja turpināt savu WRC debiju rallija noslēdzošajā dienā, kurā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi.

Neskatoties uz to, ka iepriekšējā dienā Sirmacis piedzīvoja avāriju, jau ar pirmo noslēdzošās dienas ātrumposmu "LMT Autosporta Akadēmijas" sportists pierādīja, ka pasaules līmenī ir vērā ņemams konkurents cīņai par līderpozīcijām, sasniedzot ātrāko laiku savā klasē. Arī nākamajos ātrumposmos Sirmacis turpināja demonstrēt fantastisku ātrumu, uzvarot visus Polijas WRC rallija ceturtās dienas ātrumposmus RC4 klasē.

"Noslēdzošajā dienā man vairs nebija ko zaudēt - "gāju uz visu banku". Pēc avārijas izanalizējām video ierakstu, un pēc tā treneris Pēteris Neikšāns man deva norādījumus, kurus centos izpildīt.  Pēc iepriekšējās dienas neveiksmes, noslēdzošās dienas sākumā ļoti veiksmīgi tiku ar sevi galā, sakārtoju domas un uzstādīju mērķi braukt ātri un finišēt! Mērķis ir sasniegts - tas ir galvenais," komentē Sirmacis.

"Šo ralliju vērtēju kā ļoti smagu pārbaudījumu gan fiziski, gan psiholoģiski. Piedaloties šāda līmeņa sacensībās, es līdz galam sapratu tik regulāru un smagu treniņu nozīmi - bez tiem Polijas WRC posmu nevarētu izturēt. Pirmkārt, ātrumposmu distance ir ļoti gara, kas prasa teicamu fizisko sagatavotību. Otrkārt, trases ir ievērojami ātrākas un arī šaurākas kā Latvijā, kas sportistam uzliek papildus slodzi. Treškārt, ilgie pārbraucieni sporta mašīnās patiešām nogurdina un ir sarežģīti sakoncentrēties nākošajiem ātrumposmiem. Ceturtkārt, ir smags dienas režīms - jāceļas ļoti agri, noslēdzošie dienas ātrumposmi jāveic ap pusnakti, un tā vairākas dienas pēc kārtas," stāsta jaunais pilots.

"Pēc visa piedzīvotā patiešām priecājos sasniegt šī rallija finišu! Pozitīvi vērtēju, ka parādīju, cik ātrs varu būt, un ka esmu nopietns konkurents vadošajiem pasaules RC4 klases braucējiem. Mans mērķis ir darīt visu, lai atgrieztos WRC un es savu mērķi sasniegšu!" ar apņēmības pilnu noskaņojumu pabeidz "LMT Autosporta Akadēmijas" sportists.

Septītajā pasaules rallija čempionāta posmā, "LOTOS 71st Rally Poland", no paredzētajiem 24 notika 22 ātrumposmi. "LMT Autosporta Akadēmijas" sportists Ralfs Sirmacis piedalījās 16 ātrumposmos, no tiem deviņos uzrādos ātrāko rezultātu savas klases vērtējumā.

"Esmu patiešām apmierināts, ka trīs gadu komandas darbs nav bijis velts - Sirmacis ir ievērojami progresējis un palielinājis savu braukšanas ātrumu," saka "LMT Autosporta Akadēmijas" vadītājs Dainars Dambergs. "Lai arī neizdevās izcīnīt uzvaru klasē "LMT Autosporta Akadēmijas" komandas debijas reizē pasaules čempionātā, tomēr mans vērtējums par Ralfa sportisko sniegumu ir atzinīgs - prieks, ka pēc piedzīvotās neveiksmes ekipāža parādīja savu stabilitāti un koncentrēšanās spējas un spēja veiksmīgi finišēt Polijas WRC posm;a. Piekrītu, ka sākotnējais mērķis - izcīnīt vietu Drive DMACK Shootout sacensībās tiešā veidā nav sasniegts, bet ļoti ceru, ka M-Sport vadītājs Malkoms Vilsons izvērtēs mūsu sportista sniegumu trasē un dos iespēju šajās sacīkstēs startēt, jo uzrādītie rezultāti ir tiešam vērā ņemami! Beidzot Latvija ir atgriezusies WRC un parādījusi, ka no šīs valsts nāk ļoti ātri braucēji."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!