Foto: ERC

Latvijas rallija pilots Ralfs Sirmacis pirms gaidāmā Eiropas čempionāta (ERČ) posma "Rally Liepāja" apzinās, ka no viņa kā mājinieka tiks gaidīta uzvara, un ir gatavs par to cīnīties.

"Protams, es zinu, ka tieši šajā ERČ posmā no manis tiek gaidīts visaugstākais sniegums, jo rallijs notiek Latvijā un es esmu latvietis," saka "Sports Racing Technologies" (SRT) komandas pilots. "Ir jūtams papildus spiediens, jo "Rally Liepāja" klātienē vēros daudz vairāk manu līdzjutēju nekā citos ERČ posmos. Es, protams, centīšos nepievilt savus fanus un sagādāt viņiem uzvaru!"

Kā zināms, iepriekšējā ERČ posmā Čehijā Sirmacis piedzīvoja avāriju, taču arī no šīm sacensībām viņš ir atgriezies ar vērtīgu pieredzi, ko sola likt lietā Liepājā. "Pēc piedzīvotās neveiksmes Čehijā esmu vairākkārt skatījies "onboard" video un analizējis kļūdas, lai Liepājā viss noritētu, kā plānots un mēs parādītu labāko, uz ko esam spējīgi," saka Sirmacis. "Protams, mans mērķis ir uzvara! Pēdējo reizi Kurzemes pusē vasarā startēju 2014. gadā. Ir pagājis pietiekoši ilgs laiks, tāpēc par spīti tam, ka esmu vietējais braucējs, arī man būs interesanti atgriezties šajos ceļos. Šobrīd lieki nesatraucos, cenšos koncentrēties un pienācīgi sagatavoties startam."

Šobrīd Sirmacis ERČ kopvērtējumā ar 79 punktiem ieņem trešo vietu. Viņu par 11 punktiem apsteidz Latvijā labi zināmais Krievijas pilots Aleksejs Lukjaņuks, bet čempionāta līderis ar 166 punktiem ir poļu braucējs Kajetans Kajetanovičs.

Pirms "Rally Liepāja" starta pozitīvi noskaņots ir arī otrs "SRT" komandas braucējs, igaunis Rauls Jētss. ""Rally Liepāja" viennozīmīgi ir viens no maniem mīļākajiem rallijiem," viņš saka. "Es vienmēr no starta līdz pat finišam izbaudu visus rallijus, kuri notiek Latvijā. Šeit ir lieliski ceļi, un organizatori vienmēr par visu ir parūpējušies visaugstākajā līmenī. Ar nepacietību gaidu startu Liepājā!"

FIA Eiropas rallija čempionāta Latvijas posmā "Rally Liepāja" ERČ Junioru ieskaitē startēs arī "Sports Racing Technologies" pilots Nikolajs Grjazins ("Peugeot 208").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!