Foto: Publicitātes foto
Šogad rallijsprintā "Kalnamuiža 2015", kas ir pirmās vasaras rallija sacensības, apritē atgriezīsies Snēpeles ātrumposms, kurā sportisti nav sacentušies nu jau vairāk nekā desmit gadu, informē sacensību rīkotāji.

"Snēpeles ātrumposms rallija "Kurzeme" trasē bija iekļauts šī gadsimta sākumā, un šādā konfigurācijā esošajai rallija braucēju paaudzei tas nav zināms. Kad pagājušā gada pavasarī tur iegriezos, ļoti vēlējos šo ātrumposmu iekļaut rallija "Kurzeme" trasē, tomēr nolēmām nedaudz pagaidīt, un tagad Snēpele būs rallijsprinta "Kalnamuiža" noslēdzošais ātrumposms," stāsta sacensību direktors Uldis Hmieļevskis.

Rallijsprinta trase veidota tā, lai pēc garās ziemas pauzes sportisti varētu "pamosties", un atsvaidzināt savas grants braukšanas iemaņas. Sacensības sāksies ar Kalvenes un Marijas muižas ātrumposmiem, kas ir plati un salīdzinoši brīvi braucami ceļu, savukārt pēc servisa zonas Skrundas lidlaukā ekipāžas divas reizes mēros sarežģīto Snēpeles ātrumposmu, ar ko arī noslēgsies sacensības.

Snēpeles ceļš pieredzējušākajiem rallija braucējiem ir zināms kā diezgan ātrs, taču ar vairākām tehniski grūtām vietām, kurās viegli iespējams kļūdīties. Snēpeles ātrumposma vizītkarte ir vairāk nekā kilometru gara taisne ar vairākiem viltīgiem, viens otram sekojošiem tramplīniem.

Rallijsprinta sacensības sāksies 2. maija vakarā ar testa ātrumposmu, savukārt iepazīšanās ar trasi paredzēta 3. maija rītā, un jau vakarā tiks apbalvoti uzvarētāji. Rallijsprinta "Kalnamuiža 2015" trasi veidos trīs ātrumposmi, un papildsacensību kopējais garums sasniegs 52,5 kilometrus.

Sestdienā, 2.maijā, Sieksātē tiks dots starts arī minirallija "Kalnamuiža 2015" sacensībām, kurās dalībnieki piedalīsies ar ielas automašīnām.

Šogad minirallija sacensībās sportistiem būs iespējams ar ātrumposmiem iepazīties arī pašiem, un pierakstīt gan savu stenogrammu, gan arī pārbaudīt sacensību rīkotāja izsniegto, līdz ar to minirallija sacensības ir laba treniņu iespēja arī rallijsprinta dalībniekiem. Turklāt minirallija grafiks veidots tā, lai to varētu apvienot ar rallijsprinta testa ātrumposmu, kas notiks vēlāk pēcpusdienā.

Svarīgs jaunums minirallija sacensībās šogad ir "Open" klase, kurā var startēt ar turbo automašīnām bez restruktoriem.

Pieteikties sacensībām var līdz pirmdienai, 27.aprīlim.

Šogad "Kalnamuiža 2015" būs Latvijas rallijsprinta čempionāta 3.posms un Minirallija kausa izcīņas standarta automobiļiem 3.posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!