Foto: Publicitātes foto
Latvijas autorallija čempionāta (LRČ) sestajā posmā, rallijā "Kurzeme", smagā avārijā cietušās Ukrainas ekipāžas Jurija Kočmara un Sergija Kovala veselības stāvoklis tiek raksturots kā stabils, aģentūrai LETA pastāstīja sacensību organizatoru pārstāvis Dzintars Hmieļevskis.

Netālu no rallija 11. ātrumposma finiša Kočmars un Kovals piedzīvoja smagu avāriju un tika nogādāti slimnīcā.

"Kopš vakarvakara nekādu lielu izmaiņu nav. Mediķi dara savu darbu un pilnībā kontrolē situāciju. Sportistiem ir stabils veselības stāvoklis," sacīja Hmieļevskis. "Braucēji ir guvuši traumas. Šis nav parasts sacīkšu negadījums, bet kopumā šajā gadījumā tā bija neveiksmīga apstākļu sakritība."

Sacensību organizatoru pārstāvis uzsvēra, ka Ukrainas braucēju sagatavotā "Mitsubishi Lancer Evo IX" automašīna pilnībā atbildusi visām drošības prasībām, taču sportistiem "neesot paveicies".

Hmieļevskis norādīja, ka Kočmara un Kovala traumas ir nopietnas, taču sacensību rīkotāji centīsies informēt sabiedrību par viņu veselības stāvokli. Sportisti ievietoti Liepājas reģionālajā slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sanita Malēja informēja, ka rallijā "Kurzeme" laikā sestdien nopietnas traumas guvuši četri cilvēki, ieskaitot rallija ekipāžu.

Kā ziņojām, rallijā "Kurzeme 2015" uzvaru izcīnīja igauņu pilots Sīms Plangi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!