Foto: DELFI
Rallija "Kurzeme 2013" dalībnieku saraksts ļauj prognozēt, ka galveno cīņu par uzvaru šajās sacensībās aizvadīs igauņu ekipāžas, kas startēs ar jaudīgāko un modernāko tehniku, liecina dalībnieku saraksts.

Rallijs "Kurzeme" šogad ir arī Igaunijas čempionāta posms, tāpēc kaimiņu braucēju skaits dalībnieku sarakstā ir diezgan iespaidīgs - 26 ekipāžas plus seši citu valstu braucēji, kas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Viens no sacensību galvenajiem favorītiem būs divkārtējais rallija "Kurzeme" uzvarētājs un pārliecinošs šā gada Igaunijas čempionāta līderis Georgs Gross ar "Ford Focus WRC" automašīnu. Sagaidāms, ka nopietnu konkurenci viņam radīs 20 gadus vecais igauņu talants Martins Kangurs, kurš startēs ar Latvijā līdz šim neredzētu "Ford Fiesta R5" automašīnu, ar kuru Martins jūlijā piedalījās "auto24 Rally Estonia".

Interesanta cīņa gaidāma starp septiņķārtējo Vācijas rallija čempionu un 2009.gada Dakāras maratonrallija uzvarētāju bagiju klasē Matiasu Kāli un šā gada Latvijas čempiona titulu A+ grupā jau ieguvušo Mārtiņu Svili.

Abu pilotu sacensība notika pagājušā gada oktobrī Lauzicas rallijā Vācijā, kurā Svilis parūpējās par sensāciju, vien pēdējos divos ātrumposmos tehnisku problēmu dēļ līderpozīciju atdodot mājiniekam Kālem. Finišā Svilis no titulētā vācieša atpalika 12 sekundes, kamēr 3.vietas īpašnieku no uzvarētāja šķīra jau vairāk nekā pusotra minūte. Vācijas čempions Kurzemē pilotēs vienu no divām šī rallija WRC automašīnām, tomēr Svilim priekšrocības varētu dot vietējo ceļu specifikas labāka pārzināšana.

N4 grupā par sacensību favorītiem būtu uzskatāmi uzreiz seši sportisti. No Latvijas braucējiem cīņā par uzvaru iesaistīsies ne reizi vien Latvijas čempiona titulus izcīnījušie Aivis Egle un Jānis Vorobjovs, kā arī liepājnieks Viktors Lebedevs. No igauņu sportistiem kā galvenie pretendenti uz uzvaru N4 grupā pieredzējušais Ots Tanaks un šīs sezonas Igaunijas čempionāta līderis grupā Timmu Korge. Korge pirms divām nedēļām Lietuvā, "300 Lakes Rally" piedzīvoja smagu avāriju, taču ekipāža tajā necieta un var startēt Liepājā.

Ļoti ātra arī Kurzemes ceļos būs patlaban Latvijas čempionāta 2.vietā esošā krievu ekipāža Aleksejs Lukjaņuks un Aleksejs Arnautovs, kuri augusta sākumā notikušajā pasaules čempionāta posmā Somijā finišēja augstajā 16.vietā.

Ļoti spraiga cīņa gaidāma arī starp vientilta piedziņas automašīnām. Aizmugurējā tilta piedziņas "BMW M3" pārsēdies pagājušā gada Rallija "Kurzeme" uzvarētājs Andis Neikšāns, un rallija līdzjutējiem būs interesanti vērot viņa cīņu priekšpiedziņas automašīnu braucējiem - "OKartes Autosporta Akadēmijas" Ralfu Sirmaci un liepājnieku Mārci Ķenavu, krievu braucēju Mihailu Skripņikovu un patlaban pasaules čempionāta junioru ieskaitē 3.vietā esošo igauni Sanderu Parnu.

Latvijas rallija čempionāta ieskaitē pieteikušās 37 ekipāžas, to skaitā arī vairāki igauņi, kas startē abos čempionātos. Rallijsprinta iesakitē pieteikušies 27 dalībnieki.

Atgādinām, ka rallija programmu un ātrumposmu shēmas un aprakstus PDF formātā var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!