Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
24. septembrī tiks dots starts Latvijas rallija čempionāta noslēdzošajam posmam "Rallijs Latvija", kurā tiks atrisinātas pēdējās cīņas par vietu sadalījumu čempionāta kopvērtējumā. Kā pēdējos gados ierasts, "Rallijs Latvija" norisināsies gan Kuldīgas, gan Jūrmalas apkārtnē, informē sacensību organizatori.

"Rallijs Latvija" norisināsies jau 14. reizi un arī šogad daļa no rallija notiks Kuldīgas apkaimē. Rallija programmā atgriezīsies arī skatītāju iemīļotie ātrumposmi ar asfalta segumu Ķemeros, kā arī vairāki ātrumposmi Tukuma apkārtnē un viens ātrumposms Jūrmalas pilsētā.

Kopumā rallijs sastāvēs no 13 ātrumposmiem, no kuriem seši norisināsies pirmajā rallija dienā, 24. septembrī, bet septiņi otrajā dienā, 25. septembrī.

"Pirmajā dienā skatītāji brīvi varēs redzēt četrus, bet, mazliet pasteidzoties, pat piecus ātrumposmus, turklāt dienas noslēdzošais ātrumposms norisināsies tumsā. Savukārt, rallija otrajā dienā iespējams pagūt noskatīties pat sešus ātrumposmus," stāsta "Rallijs Latvija" organizators Jānis Krastiņš.

Rallija organizatori arī aicina ikvienu autosporta entuziastu iemēģināt spēkus rallijsprinta "Road" ieskaitē, kas ir regularitātes brauciens ar standarta ielas automašīnām. "Road" klases dalībniekiem būs arī iespēja regularitātes brauciena režīmā veikt arī divus lielā rallija ātrumposmus.

"Rallijs Latvija" laikā norisināsies cīņa ne vien par Latvijas autorallija čempionāta un Latvijas rallijsprinta čempionāta, bet arī NEZ un Baltijas rallija čempionāta ieskaites punktiem. Nakts ātrumposmā sportistiem būs iespēja cīnīties par "Neste" specbalvu, savukārt Jūrmalas ātrumposmā specbalvu piešķirs Jūrmalas pilsētas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!