Otrdien tika publicēti Latvijas un Baltijas rallija čempionāta noslēdzošā posma "Rallijs Latvija" dalībnieku starta numuri - arī šajā rallijā ar pirmo numuru trasē dosies četrkārtējais Somijas čempions, pieredzējušais Jari Ketomā, informē sacensību rīkotāji.

Ketomā ralijā "Latvija 2011" startēs ar "Mitsubishi Lancer EvoX R4" automašīnu A Plus klases ieskaitē, pārstāvot "Skandi rallija komandu".

Ar otro numuru startēs Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala ("LMT rallija komanda") ekipāža, kas šogad pēc sakrāto ieskaites punktu skaita jau ir nodrošinājusi sev Latvijas čempiona titulu N4 klasē, savukārt trešais numurs ticis lietuvietim Vitautam Švedam, kurš "Rallijs Latvija" laikā cīnīsies par svarīgiem Baltijas un NEZ čempionāta ieskaites punktiem.

Kopumā N4 klasē uz starta stāsies 20 ekipāžas un sagaidāms, ka spraigākās cīņas norisināsies starp Jāni Vorobjovu ("Vorobjovs Racing"), Māri Neikšānu ("LMT rallija komanda") un Aivi Egli ("R-evolution Racing") par čempionāta kopvērtējuma otro vietu.

2WD klasē no 16 pieteiktajām ekipāžām augstāko starta pozīciju (Nr.25.) saņēmis lietuvietis Vitauts Baranausks, kuram starta secībā seko otrs pretendents uz Latvijas čempiona titulu igaunis Markus Abrams (Nr. 26.) un latvietis Ralfs Sirmacis (Nr. 27.).

A Plus klases ieskaitē piedalīsies 17 ekipāžas. Ar pirmo numuru startēs jau pieminētais Jari Ketomā, savukārt ar sesto numuru trasē dosies Deivids Jocius, bet devītais numurs piešķirs Jāņa Feldmaņa ekipāžai, kas šajā rallijā arī startēs ar otru R4 klases "Mitsubishi Lancer Evo X". Raimondam Kisielam ("Skandi rallija komanda"), kurš uz starta izies ar "Mitsubihi Lancer WRC" spēkratu, piešķirts 10. starta numurs.

Kopumā rallijam "Latvija", kas būs arī Latvijas rallijsprinta čempionāta ieskaites posms, pieteikušās 91 ekipāža, no tām 38 startēs rallijsprinta vērtējumā.

Pilnu "Rallijs Latvija" dalībnieku sarakstu iespējams apskatīt sacensību mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!