Foto: Publicitātes foto
Kupls dalībnieku skaits gaidāms 2015.gada Latvijas rallija čempionāta pirmajā posmā, rallijā "Sarma", kam pietikušās 89 ekipāžas.

Lielākā daļa startētāju šoreiz pārstāvēs nevis Latviju, bet gan Igauniju, jo rallijs "Sarma" ir pirmais Igaunijas čempionāta posms. Sacensībām pieteikušās 37 ekipāžas; no Latvijas - 33 ekipāžas, bet 27 ekipāžas sacentīsies rallijsprinta ieskaitē. Sacīkstē startēs arī sportisti no Lietuvas, Krievijas, Polijas, Somijas un Ukrainas.

Pirmais numurs būs uz igauņa Timmu Kirges automašīnas, otrais piešķirts viņa tautietim Sīmam Plangi. Augstākais numurs no Latvijas ekipāžām ir Andim Neikšānam - trešais.

Rallijsprinta "Alūksne" uzvarētājs Ralfs Sirmacis šajās sacensībās atkal startēs ar vientilta piedziņas automašīnu, "Peugeot 208 R2", ar kuru pēc divām nedēļām "Rally Liepāja" debitēs Eiropas rallija čempionāta junioru ieskaitē.

Rallijs "Sarma" risināsies divas dienas - starts un pirmie četri ātrumposmi paredzēti piektdien, 23. janvārī, atlikušie seši ātrumposmi - sestdien, 24.janvārī. Svinīgā sacensību atklāšana notiks Apē, bet pirmā ātrumposma starts būs pl. 14:46. Visi pirmās dienas ātrumposmi notiks Apes apkārtnē.

Sestdien sacensības atsāksies ar piekto ātrumposmu, kura starts paredzēts pl. 8.55.

Visa informācija par rallija "Sarma" norisi - ātrumposmu kartes, maršruta karte un pārējie dokumenti - atrodami Latvijas rallija čempionāta oficiālajā mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!