Šajā nedēļas nogalē, 10. un 11. jūlijā, Biķernieku trasē FIA NEZ Rallijkrosa čempionāta sacīkstēs tiks atklāta Latvijas, NEZ Baltijas, kā arī Lietuvas rallijkrosa čempionātu sezona. Latvijas rallijkrosa čempionātam pieteikušies 79 dalībnieki, kas ir jauns šīs disciplīnas rekords. Divās dienās cīņas tiks aizvadītas kvalifikāciju, kā arī pusfinālu un finālu braucienos, kuras vērot klātienē aicināts ikviens līdzjutējs, ziņo organizatori.

Jānis Bergs, FIA NEZ Rallijkrosa čempionāta sacensību rīkotājs: "Atlikušas vien dažas dienas līdz atklāsim rallijkrosa sezonu Latvijā, visi esam gatavi, ir pagājis ilgs laiks. Priecājamies par aktivitāti dalībnieku pieteikumos, Latvijas čempionātā esam lauzuši rekordu, uz starta redzēsim teju 80 rallijkrosa braucējus. Sportistu rindas pildās, klašu sastāvi iespaidīgi, divās dienās cīņas trīs čempionātu ieskaitēs, dalībnieki no dažādām Eiropas valstīm, asas izjūtas gan pašiem sportistiem, gan līdzjutējiem!"

Plaukst spēcīgāko salonautomašīnu klase "supercar". Pēc garās pauzes sacensību lauciņā, notikusi manāma rosība sportistu garāžās. Sagatavotas jaunas un atdzīvinātas jau esošās "supercar" klases pilnpiedziņas automašīnas. Nedēļas nogalē uz starta redzēsim deviņas šāda līmeņa sporta automašīnas.

Dalībnieku vidū pagājušā gada "LADA RX" klases čempions Edvards Egle ar "Mitsubishi Lancer evolution" sporta automašīnu, nesen Igaunijā debiju piedzīvojušais Edijs Ošs ar "ŠKODA supercar" automašīnu. Dalību pieteicis arī kādreizējais autokrosa un rallija braucējs Mārtiņš Svilis, bet debiju "supercar" klasē piedzīvos Ronalda Baldiņa sagatavotais "Ford supercar". Braucēju sarakstā arī citi latviešu un kaimiņvalstu braucēji ar jaudīgākajiem rallijkrosa spēkratiem.

"Zvērs ir ārā, esam veiksmīgi aizvadījuši treniņus ar "Ford supercar" automašīnu, kura cītīgi tika būvēta jau kādu laiku. Protams, bez sāpēm neiztikt, tika kaut kas sabojāts un salauzts, bet mums ir bijis laiks visu sakārtot un esam gatavi sacensties! Pasākums nedēļas nogalē būs izaicinājums, jāadaptējas, jo dalība pieteikta gan ar "Fordu", gan "Xtreme" kroskartu, bet mūs tas nebaida. Sestdien brauksim abās klasēs un svētdien skatīsimies cik spēks būs atlicis," atklāj rallijkrosa braucējs Ronalds Baldiņš

Sacensības, 10.-11. jūlijā. Biķernieku trasē uzņems arī kvēlākos rallijkrosa fanus, rīkotājs atradis iespēju, kā īstenot noteiktos ierobežojumus, lai autosporta pasākumu varētu apmeklēt ikviens interesents. Sacensības norisināsies pēc daļēji drošā pasākuma koncepta, kas pasākumu padara pieejamu visiem – tiem, kuri ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, kā arī līdzjutējiem, kuri uzrāda negatīvu Covid-19 testu.

Testu būs iespējams veikt noteiktās dienas stundās arī sacensību norises vietā bez maksas, sestdien no plkst. 10.00 līdz 12.00, bet svētdien no plkst. 09.00 līdz 12.00. Biļetes uz autosporta pasākumu pieejamas interneta tirdzniecības portālā www.aula.lv, kā arī norises vietā. Rīkotājs atgādina, ka biļešu skaits ir ierobežots, tāpēc aicina līdzjutējus iegādāties tās iepriekšpārdošanā.

Sacensību programma:
Latvijas Rallijkrosa čempionāts
Sestdiena, 10/07/2021

09:15-10:15 - Brīvie treniņi
11:00 - 1. kvalifikācija
12:30 - 2. kvalifikācija
14:30 - 3. kvalifikācija
16:00 - Pusfināli un fināli
18:30 - Apbalvošana

NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāts / Lietuvas rallijkrosa čempionāts
Svētdiena, 11/07/2021

08:00-09:00 - Brīvie treniņi
09:10 - 1. kvalifikācija
11:00 - 2. kvalifikācija
13:20 - 3. kvalifikācija
15:00 - Pusfināli un fināli
18:00 - Apbalvošana

Plašāka informācija par pasākumu pieejama sagatavotajā sacensību gidā. Gids pieejams ŠEIT.

Sacensību dalībnieku saraksts pieejams ŠEIT.

Dalībnieku reģistrācija atvērta www.rallycross.lv, turpat iespējams sekot līdzi jaunumiem. Informāciju meklē arī sociālajos tīklos "Facebook.com"/ @rallycross.lv un "Instagram.com" / @rallycross.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!