Pasaules rallijkrosa čempionāts Biķernieku trasē svētdien turpinās ar sesto posmu “Neste World RX of Rīga”, kur atkal uz starta izies abi latvieši Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

“World RX” trīs kvalifikācijas braucienos Nitišs palika 13. vietā, trīs punktus atpaliekot no vietas pusfinālā. Līdz ar to latvietis ar “Škoda Fabia EVO RX” nespēja atkārtot sestdien paveikto, iekļūstot pusfinālā.

Pusfinālā diezgan smagu avāriju piedzīvoja norvēģis Andreass Bakeruds, kurš cīņā par vietu finālā spēkojās ar Timo Šeideru. Šeiders pretinieku izspieda no trases, radot ļoti nepatīkamu situāciju trasē. Bakeruds savu “Renault” mašīnu atstāja ar mediķu palīdzību un devās uz slimnīcu, lai veiktu pārbaudes. Savukārt Šeiders netika pielaists finālam.

Finālā uzvaru izcīnīja Matiass Ekstroms, kurš apsteidza savu tiešo konkurentu kopvērtējumā Johanu Kristofersonu. Trešo vietu ieguva Ekstroma komandas biedrs Robins Larsons.

Savukārt “Project E” klasē Baumanis ar savu “Ford” automašīnu četros kvalifikācijas braucienos zaudēja Sirilam Reimonam, kurš startēja ar “Citroen”. Arī finālā francūzis bija ātrāks, un Baumanis guva otro vietu četru mašīnu kopvērtējumā.

Portāls “Delfi” piedāvāja sacensību teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!