Foto: Publicitātes foto
Apvienotais Latvijas un Krievijas rallijreida čempionāta posms "Riga Baja", kas notiek pēc "Dakaras" sacensību sērijas parauga, startēs Rīgā, bet trases garums ir sasniedzis 400 kilometrus, trešdien preses konferencē informēja sacensību organizatori.

Sacensības kā Latvijas un Krievijas čempionāta posms notiks otro gadu pēc kārtas.

""Riga Baja" notiek pēc "Dakaras" sērijas parauga un ir sarežģītāks par vairumu rallijreidu," saka Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidents Jānis Naglis. "Prieks, ka līdzās Krievijas braucējiem uz starta stājas arī latvieši. Tāpat Krievijas sportisti sacensībās īrēs mūsu ražojuma automašīnas - "OSCar"."


"Riga Baja 2011" pulcēs labākos Latvijas un Krievijas rallijreida braucējus. 12.augustā sacensību starts tiks dots Rīgā, bet 13. un 14.augustā sportisti sacentīsies Jēkabpils, Salas un Viesītes apkārtnes ceļos.

"Tā kā Biķernieku trase nonākusi Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārraudzībā, daļa sacensību notiks Rīgā, piektdien sākoties pie Motormuzeja," atklāja "RE Autoklubs" direktors un "Riga Baja" sacensību iniciators un aizsācējs Roberts Elbakjans. "Pēc tam sportistus gaida pārcelšanās uz Jēkabpili, kur sacīkstes norisināsies sestdien un svētdien."

"Jau izsenis padomju autosporta Meka bijusi tieši Baltijas valstis, īpaši Latvija," stāstīja pazīstamā Krievijas rallijreida "Zīda ceļš" organizators Vladimirs Kovaļovs. "Pati Biķernieku trase jau ir kļuvusi leģendāra. Pagājušā gada sacensības noritēja ļoti veiksmīgi un no dalībnieku puses guva tikai labākās atsauksmes, kam apliecinājums ir rallija atkārtota aizvadīšana."

Sacensībās startēs 19 Krievijas ekipāžas, bet no Latvijas būs četras, kuras pilotēs Aldis Vilcāns, Toms Brants, Raivis Zeltiņš un Andrejs Radzēvičs.

"Šis ir starptautisks projekts, kas pie mums īstenojas otro reizi. Tas, ka divu valstu federācijas var par visu vienoties un nokārtot finansiālos jautājumus, ir liels sasniegums," uzsvēra Naglis. "Šis būs izšķirošais Krievijas čempionāta posms, līdz ar to tie, kas vairs ne uz ko augstu nepretendē, ir paslinkojuši ierasties."

2010.gada jūnijā notikušais rallijreids "Riga Baja" vēsturē iegājis kā pirmais Latvijas un Krievijas atklātā čempionāta kopīgais posms, kurš notika Madonas apkārtnes ceļos. Salīdzinot ar 2010.gadu, šoreiz "Riga Baja" trase ir kļuvusi garāka. Šogad sportistiem sacensību režīmā būs jāveic apmēram 400 kilometrus. Rallijreida starts tiks dots un pirmais ātrumposms notiks 12.augusta pēcpusdienā Biķernieku Kompleksajā sporta bāzē, 13.augustā norisināsies ātrumposmi: Zasa-Birži, Pērlītes-Silakrogs un Viesīte-Vārnava-Gustiņi-Viesīte, bet 14.augustā vēl divi ātrumposmi - Viesīte-Vārnava-Gustiņi-Viesīte un Silakrogs-Pērlītes.

Uzvarētāju apbalvošana plānota 14.augustā ap plkst.20 Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā.

Apmeklētājiem pasākums būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!