Foto: RIA Novosti/Scanpix
Starptautiskā rallijreida "Zīda ceļš" organizatori atklājuši, ka šogad sacensību trase stiepsies no Maskavas līdz Astrahaņai, ziņo aģentūra "Interfax".

"Sacīkste startēs 6.maijā Sarkanajā laukumā, kas ļoti patīk dalībniekiem un autosporta cienītājiem, un finišēs 13. jūlijā Astrahaņā," ceturtdien preses konferencē paziņoja projekta vadītājs Semjons Jakubovs.

Kopējais distances garums šāgada rallijreidā būs četri tūkstoši kilometru, no kuriem 3000 km - ātrumposmos, bet pārbraucieni būs kopumā 1000 km gari. Lielākā daļa pārbraucienu būs maršrutā Maskava - Tambova.

"Startējot no Sarkanā laukuma, mēs vispirms šķērsosim to valsts daļu, kur šajā laikā mēdz būt lietus un slikti laika apstākļi. Lai neapgrūtinātu dalībniekus, līdz Tambovai brauksim pa asfalta seguma ceļiem," skaidroja Jakubovs. "75% trases šogad būs jauna, daudz vairāk kā iepriekšējos gados būs grants posmu, Kopumā trase šogad būs sportiskāka un saežģītāka, bet ātrumposmu starts un finišs lielākoties atradīsies tieši pie "bivokiem"."

Rallijs sastāvēs no septiņiem posmiem, no kuriem daži būs tā saucamais "karuselis". Sacensību dalībniekus pa ceļam uzņems arī Volgograda, Elista un Astrahaņa.

Pērn šajā rallijreidā piedalījās vairākas Latvijas ekipāžas, augstāko vietu izcīnīja Andris Dambis, ieņemot 21.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!