Dalību Latvijas (LRČ) un Eiropas (ERČ) rallija čempionāta noslēdzošajā posmā "Rally Liepāja" trešdien apstiprinājis desmitkārtējais Kanādas rallija čempions Antuāns Lestāžs, informē sacensību rīkotāji.

Kopā ar stūrmani Alanu Okvelu ekipāža startēs ar "Neiksans Rallysport" jaunuzbūvēto rallija automašīnu "Ford Fiesta NRC Prototype".

"Šī ir fantastiska iespēja doties pāri Atlantijas okeānam, lai kopā ar "Neiksans Rallysport" gūtu jaunu un unikālu pieredzi – lai gan startēsim Latvijas čempionātā, mēs brauksim tieši tajos pašos ātrumposmos, kuros brauks arī Eiropas rallija ekipāžas!" saka Antuāns Lestāžs (attēlā pa labi).

Rallijam Lestāžs pievērsās gadsimta sākumā, 2001. gadā izcīnot Kanādas junioru čempiona titulu. 2006. gadā viņš ieguva pirmo no 10 Kanādas čempionu tituliem. Īpaši veiksmīgs Kvebekā dzīvojošajam pilotam bija 2010. gads, kad viņš izcīnīja trīs lielākās Ziemeļamerikas rallija trofejas — Kanādas čempiona titulu, Amerikas un Ziemeļamerikas čempiona titulu, pārspējot šajā cīņā slaveno ASV braucēji Travi Pastranu.

45 gadus vecais Lestāžs ir arī pašreizējais Kanādas čempions. Šajā seriālā viņš pārstāvēja Japānas autoražotāju "Subaru" Kanādas komandu, kas šogad ir beigusi pastāvēšanu.

"Man ir liels gods un lepnums, ka tik titulēts autosportists – 18 čempiontitulu īpašnieks, būs pirmais, kurš uz starta oficiālās sacensībās izvedīs mūsu pirmo projektēto un būvēto "Ford Fiesta NRC" prototipu!" saka komandas "Neiksans Rallysport" vadītājs Māris Neikšāns. "Ar Antuānu iepazināmies, kad pats startēju Kanādā notiekošajā ziemas rallijā "Big White Winter Rally". Tā vārds pa vārdam aizrunājāmies un nospriedām, ka viņš labprāt pamēģinātu ko jaunu, bet tas noteikti nebūtu ar N grupas auto. Toreiz man nebija viņam atbilstoša piedāvājuma, bet jaunā prototipa būvniecības laikā sapratu, ka "Ford Fiesta NRC" spētu ieinteresēt šāda kalibra pilotu! Tas arī izdevās – sazinājāmies, izrunājām visus jautājumus, salikām atbildes uz papīra – un tagad jau Antuāns pošas uz Liepāju!"

"Auto būvējam kopš pagājušā novembra, un nu šis process faktiski ir noslēdzies – droši varu teikt, ka "Proto" klases auto debija ir "Neiksans Rallysport" šā gada nozīmīgākais notikums, kam atbilstoši arī gatavojamies. Pirms rallija mums paredzēti arī testi, lai jaunā auto debijai gan ekipāža, gan tehnika varētu sagaidīt vislabākajā gatavībā!" uzsver Neikšāns.

"Rally Liepāja" risināsies 13. un 14. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!