Foto: DELFI

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrā posma, "Rally Liepāja" dalībnieku sarakstu ir papildinājuši vēl vairāki ārzemju sportisti, kas startēs jaunizveidotajā junioru čempionātā, kā arī papildinājies Latvijas čempionāta braucēju skaits.

Kā zināms, tieši Latvijā tiks aizvadīts Eiropas junioru rallija čempionāta pirmais posms, un šīs ieskaites dalībnieku sarakstu nupat ir papildinājis norvēģis Peters Kristiansens ("Škoda Fabia"). Līdz ar to "Rally Liepāja" jau pieteikušies 13 juniori, viņu vidū arī abi Latvijas "OKartes Autosporta akadēmijas" braucēji Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis.

ERČ sacensībām vēl pieteikušies ungārs Andrāšs Kadiks ("Subaru Impreza") un portugālis Renato Pita ("Peugeot 208"). Līdz ar to gatavību startēt Latvijas posmā izteikuši 18 valstu sportisti, kas ir jauns šā rallija rekords.

Kā jau bija paredzams, pēc Jaunā gada sākusies aktīvāka pieteikšanās Latvijas čempionāta posmam, kas risināsies vienlaicīgi ar Eiropas sacensībām. Šīs nedēļas sākumā pieteikumu skaits sasniedza 14 ekipāžas, un viskuplāk pagaidām ir pārstāvēta R2 klase ar deviņiem dalībniekiem.

Kā zināms, "Rally Liepāja", kas ir ERČ otrais un Latvijas čempionāta pirmais un otrais posms, notiks 1. un 2. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!