Foto: ERC

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrā posma, "Rally Liepāja", rīkotāji ir saņēmuši pieteikumus no 21 ekipāžas, ieskaitot vairākiem vadošiem Eiropas sportistiem.

Jaudīgākajā pilnpiedziņas klasē, kurā dalībnieki startē ar R5 un S2000 klases automašīnas, saņemti četri pieteikumi, ieskaitot no diviem ERČ 2014. gada sezonas vadošajiem braucējiem – poļa Kajetana Kajetanoviča ("Ford Fiesta R5"), kurš čempionāta kopvērtējumā pērn ieņēma ceturto vietu, un īra Kreiga Brīns ("Peugeot 208 T16 R5"), kurš čempionātu noslēdza trešajā vietā. Ar "Peugeot 208 T16" Liepājas un Kuldīgas ātrumposmos startēs arī pieredzējušais šveicietis Jonatans Hirši, kurš līdz šim galvenokārt startējis autošosejas sacensībās.

Latvijas rallija apmeklētāju un autosportistu iecienītajā N4 grupā saņemti pieci pieteikumi. Ar "Mitsubishi Lancer Evo X" startēs Latvijas čempions Jānis Vorobjovs un Aleksandrs Gorelovs (Krievija), savukārt ar "Mitsubishi Lancer Evo IX" startēs ungārs Dāvids Botka. Divi pieteikumi saņemti no sportistiem, kuri "Rally Liepāja" brauks ar "Subaru Impreza" automašīnām - Tomaša Kasperčika (Polija) un Vojteha Stajfa (Čehija).

Kā zināms, "Rally" Liepāja būs arī pirmais no sešiem ERČ Junioru čempionāta posmiem un tam pieteikušies jau pieci sportisti – Stīvs Reklanns (Norvēģija), Djegu Gagu (Portugāle), Džons Ārmstrongs (Lielbritānija), Jūliuss Tannerts (Vācija) un Marijans Grībels (Vācija). Lai gan oficiāls pieteikums vēl nav saņemts, zināms, ka šajā čempionātā plāno startēt arī Latvijas čempions Ralfs Sirmacis un Vasilijs Grjazins, kuri 2015. gadā pilotēs Latvijas rallija komandas Sports Racing Technologies sagatavotus Peugeot 208 R2.

Dalībnieku pieteikumu pieņemšana noslēgsies 22. janvārī, bet sacensības norisināsies no 6. līdz 8. februārī Liepājas un Kuldīgas novados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!