Foto: ERC

FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrajam posmam "Rally Liepāja" pieteikusies 51 ekipāža, kuru dalībnieki pārstāvēs 20 dažādas valstis, ieskaitot ERČ kopvērtējuma līderi, kas savās ieskaites klasēs uzvarēja sezonas pirmajā ERČ posmā Austrijā, informē sacensību rīkotāji.

"Rally Liepāja" visplašāk pārstāvētā valsts ar 10 ekipāžām būs Polija, tai seko Latvija ar astoņām ekipāžām, un Čehija ar Krieviju, kuru rallija godu aizstāvēs pa piecām ekipāžām.

Jaudīgākajā, pilnpiedziņas klasē, kurā brauc R5 un S2000 grupas automašīnas, pieteicies gan "Peugeot Rally Academy" pilots Kreigs Brīns, gan ERČ sezonas pirmā posma uzvarētājs polis Kajetans Kajetanovičs, kā arī krievu rallija pilots Aleksejs Lukjaņuks. Pieteikumu iesniegšanas pēdējā dienā viņiem pievienojies arī Roberts Konsani ("Peugeot 207 S2000"), kurš ERČ pirmajā posmā Austrijā izcīnīja otro vietu.

ERČ 2 ieskaitē, kurā iekļautas N4 grupas automašīnas, pieteikumi saņemti no 11 ekipāžām, tajā skaitā arī no 2014. gada "Rally Liepāja" uzvarētāja "Production Cup" klasē Jāņa Vorobjova, kuram būs jāsacenšas gan ar Austrijas posma uzvarētāju Vojteku Stajfu, gan igauni Sīmu Plangi, kurš nupat uzvarēja Latvijas čempionāta pirmajā posmā, rallijā "Sarma". Pēdējā brīdī sacensībām pieteikusies arī latvieša Mārtiņa Sviļa ekipāža.

"Rally Liepāja", kas norisināsies no 6. līdz 8. februārim Liepājas un Kuldīgas novados, būs arī pirmais no sešiem ERČ Junioru čempionāta posms, kam pieteikušās 15 ekipāžas, ieskaitot Latvijas pārstāvjus Vasīliju Grjazinu un Ralfu Sirmaci, kuri ar "SRT" komandas sagatavotām R2 klases automašīnās uzsāks cīņu ar citu Eiropas valstu talantīgākajiem rallija jauniešiem.

Visplašāk pārstāvētā Rally Liepāja būs ERČ 3 ieskaite - tajā ar R3 un R2 grupas automašīnām startēs kopumā 29 ekipāžas. Šajā ieskaitē arī plašākais auto marku un modeļu saraksts - "Citroën C2 R2 Max", "Citroën DS3 R3", "Ford Fiesta R2", "Honda Civic Type R R2", "Opel Adam R2", "Peugeot 208 R2" un "Renault Clio R3". Šai ieskaitē Latvijā startēs arī ERČ Austrija posma uzvarētājs polis Slavomirs Ogrižeks un 2014. gada Čehijas rallija čempionāta 6. klases uzvarētājs čehs Ondržejs Bisaha. ERČ s klasē startēs arī pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs Reinis Nitišs.

Rally Liepāja vienlaicīgi uzņems arī Latvijas rallija čempionāta otro un trešo posmu; tiem šobrīd saņemti 20 pieteikumi. Dalībnieku pieteikšanās Latvijas rallija čempionāta 2. un 3. posmam turpināsies līdz 30. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!