Foto: F64
Šajā nedēļas nogalē Liepājas apkārtnē notiekošajā Eiropas rallija čempionāta otrajā posmā piedalīsies dalībnieki no 22 valstīm, tostarp Portugāles, kur sniega vispār nav, intervijā "Rietumu Radio" sacīja rallija "Liepāja" rīkotājs Raimonds Strokšs.

"Braucēju, kuri ir braukuši ar lielajām, septiņu milimetru radžu riepām, ir ļoti maz, taču visiem ir interese izbaudīt šo sajūtu," sacīja Strokšs. "Braukšana ziemā ir pilnīgi citādāka, un tā ir bauda braucējiem. Pagājušajā gadā viņi to saprata, un runas par to nonākušas plašā rallija sabiedrībā, ko redzam arī pēc šā gada dalībnieku skaita."

Patlaban sportisti jau iepazīstas ar trasi un pirmās atsauksmes ir pozitīvas - sportistiem ātrumposmi patīk, sacīja Strokšs.

"Varētu vienīgi vēlēties, lai piektdiena mūs palutina un no debesīm nokrīt kāda sniega pārsla," sacīja Strokšs. "Tad varētu izveidoties ļoti interesanta situācija - braucēji iepazinušies ar trasi laikā, kad sniega nav, bet piektdienas naktī uzsnieg sniegs, un apstākļi ir jau pavisam citi. Kā kurš braucējs spēs pielāgoties apstākļiem. Būs ļoti interesanti."

Strokšs arī piebilst, ka, braucot pa sasalušu grants ceļu, riepas dilst ātrāk nekā pa sniegu, tomēr apstākļi visiem sportistiem ir vienādi.

Rallijs "Liepāja", kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāta pirmie divi posmi, risināsies Liepājas un Kuldīgas apkārtnē. Automašīnām būs jāveic 12 ātrumposmi, kuru kopējais garums būs 240,56 kilometri.

Šogad rallijs "Liepāja" risināsies no 31.janvāra līdz 2.februārim.

Sacensībām Eiropas čempionāta ieskaitē pieteikušās 58 ekipāžas, savukārt Latvijas čempionāta ieskaitē - 32 ekipāžas. Pērn Eiropas čempionāta ieskaitē Liepājā startēja 37 ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!