Foto: Mārtiņš Vanags

Latvijas rallija čempionāta trešais posms "Rally Talsi", kas notiks šajā nedēļas nogalē, atkal vienuviet pulcēs ļoti plašu dalībnieku pulku – 83 ekipāžas startēs rallija un rallijsprinta distancē, kam piepulcēsies vēl 52 vēsturiskās ekipāžas, kopumā 135 dalībnieki no 11 dalībvalstīm, 19. un 20. maijā, cīnīsies par "Rally Talsi" uzvarētāja godu.

"Rally Talsi 2017" dalībnieku saraksts šogad sola pamatīgu intrigu par uzvaru ikvienā ieskaites klasē. Ierindā būs Latvijas rallija čempionāta visu ieskaites klašu līderi, 2016. gada "Rally Talsi" uzvarētāji lietuvieši Martins Samsons/Mindaugs Varža, kā arī pērnā gada Čempionu Kausa ieguvēji, vēl viena lietuviešu ekipāža Vitauts Šveds/Žilvins Sakalausks.

Spēcīgākajā ieskaites klasē LRČ šogad startēs vēl nebijis skaits modernāko R5 grupas "Škoda Fabia" un "Ford Fiesta" auto. Ne mazāk spilgts ir arī vēsturisko automobiļu saraksts – senākais regularitātes ieskaites spēkrats būs 1965. gada MG MGB, bet jaudīgākais sporta ieskaites auto būs "Audi Quattro A2".

Dalībnieku sastāvs solās būs arī starptautiski kolorīts. Tieši "Rally Talsi" savus pirmos soļus grants rallijos spers trīskārtējā pasaules rallija un rallijkrosa čempiona, leģendārā norvēģa Petera Solberga dēls Olivers. Vispasaules spozmi un nozīmīgu pieredzes bagāžu jau ieguvis ne mazāk leģendārā somu pilota Harija Rovanperas dēls Kalle – ja vēl pērn Kalle debitēja "Rally Talsi", finišējot otrajā vietā, tad šogad viņš uzskatāms par neapstrīdamu favorītu jau trīs frontēs – savā ieskaites klasē, rallija kopvērtējumā, gan arī cīņā par prestižo Čempionu Kausu.

"Rally Talsi 2017" ātrumposmu kartes un aprakstus, kā arī pārējo skatītājiem svarīgo informāciju iespējams apskatīt un lejuplādēt šeit.

"Rally Talsi" turpinās pasaules (WRC) un Eiropas (ERC) rallija čempionātos izmantotu praksi rīkot kvalifikācijas posmu ar tam sekojošu starta vietu izvēli. 5,73 km garais pārbaudījums notiks piektdien, 19. maijā pēcpusdienā un tajā piedalīsies 15 pilnpiedziņas ekipāžas, kurām atbilstoši dalībnieku starta sarakstam piešķirts augstākais starta numurs. Katra ekipāža kvalifikācijas posmu veiks vienu reizi, un atbilstoši uzrādītajam laikam, sākot ar ātrāko, "Rally Talsi" svinīgās atklāšanas laikā varēs izvēlēties savu starta pozīciju.

Skatītājiem būtiski atcerēties, ka iegādātās ieejas biļetes pirms došanās uz ātrumposmiem ir jāapmaina pret ieejas aproci, bez kutas ieeja ātrumposmā būs liegta.

Rallija norises dienās darbosies divi biļešu apmaiņas punkti – Talsos pie rotācijas apļa un pie Rīgas-Ventspils autošosejas, braucot no Rīgas aiz pagrieziena uz Kandavu.

"Rally Talsi" rīkotājs "RA events" visiem rallija apmeklētājiem atgādina, ka autosporta sacensības ir paaugstinātas bīstamības pasākums, un skatītāju drošība ir atkarīga tikai un vienīgi no pašu rīcības ātrumposmu norises vietā. Rallija vērošanai skatītāji tiek aicināti izvēlēties īpaši izveidotos skatpunktus, kuros sacensību rīkotājs iespēju robežās būs veicis drošības un piesardzības pasākumus. Rallija rīkotāji uzsver, ka nevar uzņemties nekādu atbildību par skatītāju drošību vietās, kas atrodas ārpus izveidotajiem skatpunktiem.

"Rally Talsi" ātrumposmus translēs Talsu TV un Re:TV, kā arī Kurzemes Radio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!