Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Savas F-1 karjeras pirmo uzvaru svētdien Brazīlijā sezonas priekšpēdējā posmā izcīnīja "Mercedes" pilots Džordžs Rasels, savukārt viņa komandas biedram Lūisam Hamiltonam otro vietu izcīnīt netraucēja sadursme ar šīs sezonas pasaules čempionu Maksu Verstapenu.

Raselam šī bija otrā uzvara šajā nedēļas nogalē, un viņš bija labākais arī sestdien notikušajās sprinta sacensībās. Tāpēc viņš arī startēja no pirmās starta pozīcijas, visu sacensību garumā šo vietu arī nosargājot.

Jau pirmajā aplī sadursmi piedzīvoja "Haas" pilots Kevins Magnusens un Daniels Rikjardo no "McLaren", tāpēc trasē devās drošības mašīna. Sacensībām atsākoties, tobrīd trešajā vietā esošais Verstapens lūkoja Sanpaulu trases pirmajos pagriezienos tikt garām Hamiltonam, taču abiem vietas pagriezienā nepietika. Abi sadūrās, taču sacensības turpināt varēja. Hamiltonam nopietnu defektu nebija, bet Verstapenam bija jāmaina priekšējais antispārns un jāizcieš piecu sekunžu sods.

Sacensību turpinājumā Hamiltons veiksmīgi atguvās un pakāpeniski tika līdz otrajai pozīcijai. 52. aplī izstājās Lendo Noriss, un vēlreiz bija vajadzīga drošības mašīna. Rasels aiz sevis noturēja komandas biedru un guva ilgi gaidīto uzvaru.

Trešo vietu izcīnīja Karloss Sainss no "Ferrari", un viņš sprintā bija otrais, taču jaudas agregātu komponentu maiņas dēļ tika pie piecu starta vietu soda. Ceturtajā pozīcijā finišēja viņa komandas biedrs Šarls Leklērs. Arī viņam izdevās atgūties pēc sadursmes ar Norisu, kad abi nesadalīja trasi pēc pirmās drošības mašīnas perioda. Leklērs mēģināja pierunāt komandu, lai Sainss viņu palaiž garām, taču komanda tam nepiekrita.

Piektajā vietā ierindojās Fernando Alonso no "Alpine", bet sestais bija Verstapens, kurš ignorēja "Red Bull" komandas pavēli laist garām savu komandas biedru Serhio Peresu, kurš cīnās par otro vietu kopvērtējumā ar Leklēru. Verstapens sarunā ar komandu pa radio bija sašutis par tādu pavēli, bet Peress – par to, ka Verstapens ignorēja komandu.

Peress tāpēc samierinājās ar septīto vietu, bet pie punktiem tika arī Estebans Okons ("Alpine"), Valteri Botass ("Alfa Romeo") un Lenss Strols ("Aston Martin").

Verstapens jau nodrošinājis sev pasaules čempiona titulu, bet Leklēram un Peresam ir vienāds punktu skaits pirms sezonas pēdējā posma – 290.

"Red Bull" arī nodrošinājusi sev Konstruktoru kausu, savukārt "Ferrari" ar 514 punktiem ir otrā. "Mercedes" sezonas pēdējā posmā vēl var pakāpties no trešās pozīcijas, un šobrīd tai ir 491 punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!