Foto: AFP/Scanpix

"Marussia" F-1 komanda, nesagaidot brazīlieša Luisa Razijas sponsoru naudu, ir atlaidusi jauno pilotu, bet viņa vietā paņemts francūzis Žils Bjanki, "Ferrari" F-1 komandas testpilots, liecina informācija komandas mājas lapā.

"Es parakstīju līgumu, gatavojos strādāt testos, sapņoju par sacensībām, bet vienā mirklī viss sabruka," intervijā "Autosport" saka Razija. "Es esmu vienkārši šokā. Visskumjākais ir tas, ka es pats ne pie kā neesmu vainīgs. Bet es nepadošos - vajag turpināt strādāt un gaidīt savu izdevību."

Pret "Marussia" komandu Razijam neesot nekādu pretenziju, jo tās vadība no savas puses esot darījusi visu iespējamo, lai situāciju atrisinātu. Savukārt "Marussia" vadība atzina, ka labprāt kādreiz strādātu ar Raziju, kad radīsies tāda iespēja.

Pēc līguma noslēgšanas ar "Marussia" Žils Bjanki paguva piedalīties pēdējās divās pirmssezonas testu dienās Barselonas trasē, lai iepazītos ar tehniku.

"Es spēju efektīvi izmantot tās pusotru dienu, kas man bija iedotas darbam ar komandu," saka Bjanki. "Neskatoties uz to, ka gatavošanās sezonai sanāca samocīta, pirmajam posmam Melburnā būšu gatavs. Man vēl ir nedaudz laika, lai pastrādātu simulatorā, turklāt plānoju arī aizbraukt uz komadas bāzi un iepazīties ar personālu."

Pirmais 2013. gada F-1 sezonas posms notiks 17. martā Melburnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!