Foto: EPA/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta komanda "Red Bull" diezgan negaidīti nolēmusi savu otro pilotu Pjēru Gaslī nomainīt ar Aleksu Albonu, kurš šosezon debitēja "Toro Rosso" sastāvā, vēsta čempionāta mājaslapa internetā.

Gaslī savā pirmajā sezonā "Red Bull" sastāvā 12 posmos ticis pie 63 punktiem, kas čempionāta kopvērtējumā dod sesto vietu, taču viņa komandas biedrs Makss Verstapens divreiz izcīnījis uzvaru un kopvērtējumā ar 181 punktu ierindojas trešajā vietā. Savukārt Albons debijas sezonā F-1 čempionātā ticis pie 16 punktiem

Albons šajā sezonā diezgan patīkami pārsteidzis ar savu ātrumu un briedumu, un viņa labākais rezultāts šosezon bija sestā vieta haotiskajā Vācijas "Gran Prix". Viņš pie "Red Bull" mašīnas debitēs Spa trasē Beļģijā

"Red Bull" vadītājs Kristians Horners iepriekš neslēpa, ka nav apmierināts ar Gaslī sniegumu, tomēr iepriekš noraidīja iespēju, ka varētu veikt braucēju maiņu. Tomēr vasaras pārtraukumā tika nolemts, ka Gaslī vietā turpmāk brauks Albons, bet francūzis atgriezīsies "Toro Rosso", kur pērn debitēja prestižajā čempionātā.

"Toro Rosso" ir cieša sadarbība ar "Red Bull" vienību, un visiem braucējiem ir līgums ar "Red Bull".

"Mēs esam unikālā pozīcijā, jo mūsu rīcībā ir četri talantīgi F-1 braucēji, un viņi var rotēt starp abām komandām," teikts komandas paziņojumā. "Komandai ir deviņi posmi, lai izvērtētu Aleksa sniegumu un lai nolemtu, kurš būs Maksa komandas biedrs."

"Red Bull" nedeva otro iespēju citam šīs sezonas "Toro Rosso" pilotam Daniilam Kvjatam, kurš pēc gada pārtraukuma veiksmīgi atgriezies F-1 čempionātā. Turklāt Vācijā viņš kāpa uz goda pjedestāla. Kvjats "Red Bull" sastāvā startēja 2015. gada sezonā, bet gadu vēlāk viņš šīs komandas sastāvā startēja pirmajos četros posmos, taču pēc vairākām izraisītām sadursmēm viņu nomainīja Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!