Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Red Bull" vienības piloti Daniels Rikjardo un Makss Verstapens ceturtdien Monako trasē bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septīta posma - Monako "Grand Prix" - treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Pirmajā sesijā ātrākais bija austrālietis Rikjardo, kurš trasi veica vienā minūtē un 12,126 sekundēs. Savukārt Nīderlandes pilots Verstapens savā ātrākajā aplī bija 0,154 sekundēm lēnāks.

Tikmēr trešo ātrāko laiku uzrādīja "Mercedes" britu pilots Lūiss Hamiltons, kurš atpalika 0,354 sekundes. Tālāk bija "Ferrari" vienības vācu braucējs Sebastjans Fetels, piektais bija Fetela komandas biedrs soms Kimi Raikonens, bet pirmo sešinieku noslēdza "Renault" spāņu pilots Karloss Sainss.

Savukārt otrajā sesijā ātrākais joprojām bija Rikjardo, kura labākais apļa laiks bija viena minūte un 11,841 sekunde. Otrajā pozīcijā ierindojās Verstapens kurš bija 0,194 sekundes lēnāks, bet trešais ātrākais aplis bija Fetelam, kurš no Rikjardo atpalika 0,572 sekundes.

Ceturto ātrāko laiku uzrādīja Hamiltons, aiz kura bija divi somi Raikonens un Valteri Botass no "Mercedes".

Sestdien notiks vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet pašas sacensības gaidāmas svētdien.

Kopvērtējumā pēc sestā posma līderpozīcijā ar 95 punktiem atrodas Hamiltons, tālāk ar 78 punktiem seko Fetels, bet trešais ar 58 punktiem ir Botass, kuram ar 48 punktiem seko Raikonens. Savukārt piektais ar 47 punktiem ir Rikjardo.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 153 punktiem tagad nonākusi "Mercedes", kamēr iepriekšējai līderei "Ferrari" ir 126 punkti. Trešā ar 80 punktiem tikmēr ir "Red Bull".

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!