Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta komandas "Red Bull" un "Aston Martin" aizvadītajā sezonā pārkāpušas jaunieviestos izmaksu ierobežojumu noteikumus, pirmdien paziņoja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Jau ilgāku laiku bija spekulācijas par to, ka divas komandas 2021. gadā esot pārkāpušas ieviesto 145 miljonu dolāru limitu. Aizdomas krita uz "Red Bull" komandu, kas ļoti sadusmoja šīs vienības vadītāju Kristianu Horneru.

FIA paziņojumā norādīts, ka visām komandām, izņemot "Red Bull", "Aston Martin" un "Williams", izsniegti atbilstības sertifikāti. "Williams" pārkāpums saistīts ar novēloto dokumentu iesniegšanu pagājušajā gadā, par ko komanda samaksāja 25 000 dolāru lielu naudas sodu.

"Aston Martin" konstatēts līdzīgs procesuālais pārkāpums kā "Williams" vienībai, savukārt "Red Bull" konstatēts gan procesuālais, gan neliels pārtēriņa pārkāpums.

Par procesuālajiem un nelieliem pārtēriņa pārkāpumiem "Red Bull" draud finansiāls sods un/vai neliels sportiskais sods.

"Red Bull" komanda paziņojumā sociālajos tīklos neslēpa, ka FIA izmeklēšanas rezultāti tai ir pārsteigums, un tas sagādā vilšanos. "Mūsu 2021. gada iesniegtie dokumenti liecināja par to, ka izmaksas bija zem noteiktās robežas. Mums rūpīgi jāpārskata FIA secinājumu, jo joprojām esam pārliecināti, ka mūsu izmaksas 2021. gadā bija mazākas nekā noteiktie griesti," teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!