Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) komandas "Red Bull" un "Toro Rosso" noslēgušas jaunu sadarbības līgumu ar automašīnu ražotāju "Honda", kas paredz, ka līdz 2021. gadam abas F-1 vienības sacīkstēs lietos šīs kompānijas motorus.

Abām komandām ar "Honda" līgums bija spēkā līdz 2020. gadam, bet par turpmāko sadarbību bija neskaidrības, jo nākamgad F-1 stāsies spēkā jaunie noteikumi. Tie paredz, ka bolīdi drošības risinājumu dēļ paliks smagāki, tomēr uzlabosies to vadāmība.

Sebastjans Fetels gan iepriekš norādīja, ka, viņaprāt, jaunās formulas būs arī lēnākas.

"Toro Rosso" ar "Honda" motoriem sacensībās brauc jau kopš 2018. gada, bet "Red Bull" tos lietot sāka tikai pirms šīs sezonas. "Red Bull" komandas īpašnieks Kristiāns Horners iepriekš norādīja, ka sadarbība starp kompānijām norit labāk nekā plānots iepriekš.

"Red Bull" komandas braucējs Makss Verstapens šosezon uzvaru izcīnīja trīs sacīkstēs. Pagājušajā posmā Brazīlijā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Pjērs Gaslī, bet aiz viņa palika Verstapens, tādējādi bolīdi ar "Honda" aprīkotajiem motoriem pirmo reizi sezonā izcīnīja pirmās divas vietas.

Šajā nedēļas nogalē Abū Dabī norisināsies pēdējais, 21. posms šosezon, tomēr jau tagad ir zināms, ka par sezonas uzvarētāju kļuvis "Mercedes" braucējs Lūiss Hamiltons.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 14 no 20 posmiem, trīs uzvaras ir Verstapenam, divas Šarlam Leklēram, bet viens panākums ir Fetelam.

Kopvērtējumā pēc 20 posmiem līderis ar 387 punktiem ir Hamiltons, bet otrais ar 314 punktiem ir soms Valteri Botass. Tālāk ar 260 punktiem ir Verstapens, ceturto vietu ar 249 punktiem ieņem Leklērs, bet piektais ar 230 punktiem ir Fetels.

Zīmīgi, ka "Mercedes" komanda kļuvusi par pirmo vienību, kas sešus gadus pēc kārtas uzvarējusi Konstruktoru kausā un tikusi pie titula individuālajā ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!