Foto: QNIGAN.COM

Agrā 6. augusta rītā "Olsbergs MSE" komandas pilots Reinis Nitišs dosies uz Kanādu, kur piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika norisināsies "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta septītā posma sacensības.

Sezona šobrīd ir pusē - notikuši seši no 12 pasaules čempionāta (PČ) posmiem, no kuriem visos Reinis Nitišs iekļuvis sacensību pusfinālā, tādējādi izpildot komandas noteikto uzdevumu - ierindoties starp 12 ātrākajiem dalībniekiem. Vēl vairāk - četras reizes Nitišs sasniedzis sacensību finālu un trīs reizes kāpis uz goda pjedestāla, tajā skaitā izcīnot vēsturisku uzvaru sacensībās Norvēģijā.

Nitišs šobrīd iekrājis 122 punktus un uz PČ septīto posmu Kanādā dodas kā otrais ātrākais čempionāta dalībnieks, par trim punktiem atpaliekot no līdera Petera Solberga, bet par pieciem punktiem apsteidzot trešajā vietā esošo Tomasu Heikinenu.

Pasaules čempionāta septītais posms norisināsies zirgu skriešanās hipodromā izveidotā rallijkrosa trasē (59% - asfalts, 41% - grants), un būs viena no sacensību disciplīnām, kas šajā nedēļas nogalē būs skatāmas Kanādā - bez rallijkrosa tur notiks arī vairāku citu salonauto un formulu čempionātu posmi, tajā skaitā arī NASCAR sacensības.

"Acīmredzama atšķirība šajā trasē ir starta taisne – tā būs garākā, kāda šosezon līdz šim ir bijusi – 350 metri. Tas nozīmē, ka skatītāji varēs novērtēt vairākas būtiskas nianses – braucēju reakcijas ātrumu, ātrumkārbas regulējumus, kā arī dzinēja jaudu," saka reinis. "Atšķirībā no iepriekšējām sacensībām, Kanādā visi sacensību braucieni norisināsies vienā dienā. Personīgi man tas neko nemaina – esmu labi atpūties un pilnībā noskaņojies sacensībām. Tomēr, lai dienas laikā spētu veiksmīgi piedalīties visos braucienos, būs īpaši jādomā par drošu nokļūšanu līdz finišam. Jābrauc tīri un ar apdomu, lai nenodarītu automašīnai nozīmīgus bojājumus, pretējā gadījumā komandas mehāniķiem var pietrūkt laika, lai veiktu nepieciešamo remontu un var nākties izlaist kādu no kvalifikācijas kārtām vai pat finālbraucienu."

Lai gan Kanādas posmam pieteikušies tikai 19 dalībnieki, uz sacensībām būs ieradušies visi pastāvīgie PČ dalībnieki un Reiņa galvene konkurenti.

"Ja Eiropas trasēs jau esmu braucis, tad starts Kanādā būs kas ļoti īpašs, jo šajā trasē man viss būs jauns, būs daudz iespēju gūt nozīmīgu pieredzi," saka Nitišs.

Kanādas posma norises grafiks (pēc Latvijas laika):

Piektdiena, 8. augusts:
1:00 1. kvalifikācijas kārtas starta vietu izloze
19:00 Brīvie treniņbraucieni
22:00 1. kvalifikācijas kārta
23:00 2. kvalifikācijas kārta
Sestdiena, 9. augusts:
0:00 3. kvalifikācijas kārta
1:00 4. kvalifikācijas kārta
no 3:30 Finālbraucieni
4:20 Apbalvošana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!