Latvijas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs ("Olsbergs MSE") sestdien pasaules čempionāta ortā posma pirmo dienu pabeidza devītajā vietā - pirmajā priekšbraucienā viņš uzrādīja 9. ātrāko laiku, bet otrajā - 8.

Lielbritānija rallijkrosa dalībniekus sestdien uzņēma ar mainīgiem laika apstākļiem - lietu, kas mijas ar saulainiem brīžiem, un gaisa temperatūru, kas noslīdēja līdz 12°C-15°C. Pirmajā treniņbraucienu sesijā Reiņa Nitiša "Ford Fiesta ST" automašīnai radās tehniskas problēmas ar ātrumkārbu, tamdēļ uzrādīts vien 18. ātrākais laiks.

Ātrumkārbu izdevās nomainīt, bet otrās treniņsesijas laikā aizdegās Antona Marklunda automašīna un tika izkārts sarkanais karogs, kas vēstīja par brauciena apturēšanu. Līdz ar to Nitišs trasē atradās vien divus apļus, kuru laikā konkurētspējīgu rezultātu nepaspēja uzrādīt.

"Treniņbraucieni Lielbritānijā sanāca saraustīti, tomēr noskaņojums man ir labs un braukšu cik ātri vien spēju. Tā kā pēc priekšbrauciena visu braucēju laikus sakārto vienā tabulā, tad svarīgi, lai laika apstākļi nemainītos un visiem braucējiem nosacījumi būtu vienādi," pirms starta atzina Reinis Nitišs.

Pirmajā priekšbraucienā Reinis startēja no pirmās pozīcijas un jau no starta devās "Joker" aplī, pēc kura atkrita uz trešo pozīciju. Tomēr Nitišam izdevās izvirzīties brauciena līderpozīcijā, kamēr "Joker" apļus veica konkurenti. Brauciena turpinājumā Reinim nācās sīvi aizstāvēt savu pozīciju no Portugāles posma uzvarētāja Petera Solberga, kurš finišēja otrajā vietā, vien 0,351 sekundes aiz Reiņa. Priekšbrauciena kopvērtējumā Reinim devītais ātrākais laiks.

"Viens no trases līkumiem man vēl īsti nepadodas un tajā zaudēju vērtīgas desmitdaļas. Skatījāmies telemetrijas datus un veiksim arī izmaiņas mašīnas regulējumā, lai jau otrajā priekšbraucienā varētu sasniegt vēl labāku rezultātu," pēc pirmā priekšbrauciena atklāja Reinis Nitišs.
"Brauciena laikā man izvērtās patīkama cīņa ar pasaules rallija čempionu un pirmā posma uzvarētāju Peteru Solbergu, kurš centās mani apdzīt. Pats pieļāvu dažas kļūdiņas, tāpēc liels gandarījums, ka izdevās viņu tomēr noturēt aiz sevis."

Savā otrajā priekšbraucienā Reinis startēja no otrās pozīcijas un arī šoreiz uzreiz devās "Joker" aplī. Brauciena laikā neviens nespēja apdraudēt brauciena līdera Timija Hansena uzrādīto laiku, līdz ar to Reinis finišēja otrajā vietā, 0,534 sekundes aiz Hansena, bet 0,949 sekundes pirms Žeroma Grosē-Žanina. Kopvērtējumā Reinim astotais ātrākais laiks.

"Ar "Super1600" automašīnu šajā trasē varēja braukt kā ar kartingu, taču ar "Supercar" viss ir pavisam citādāk," pēc otrā priekšbrauciena atzina Reinis. "Šī bija notikumiem bagāta diena, kurā ne viss iecerētais izdevās, taču ir skaidrs, kas jādara rītdien, lai piedalītos pusfinālos un ierindotos starp ātrākajiem 12 braucējiem."

"Dienas sākums mums izvērtās visnotaļ saspringts. Lielbritānijā mums startē trīs mašīnas, ar tām pieredzējām dažas tehniskas problēmas. Prieks, ka visi mūsu komandas braucēji šobrīd atrodas starp 12 ātrākajiem. Mēs zinām, kas vēl jāizdara, tomēr jau šobrīd esam uz pareizā ceļa, ko apliecina arī Bakeruda pirmā vieta. Darāmā šovakar vēl ir ļoti daudz," pēc sacensību pirmās dienas izteicās "Olsbergs MSE" vadītājs Jusi Pinomaki.

"Olsbergs MSE" komandas trešais pilots Endrjū Džordans, kurš komandas sastāvā startēs tikai Lielbritānijā, uzrādīja 11. un 4. ātrāko laiku un pēc pirmajiem diviem priekšbraucieniem kopvērtējumā ierindojas 8. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!