Pasaules rallijkrosa čempionāta latviešu pilots Reinis Nitišs pirms gaidāmā posma Anglijā, Lidenhilas trasē, atzīst, ka tā viņam ir piemērotāka nekā pirmā čempionāta trase Portugālē.

"Šī trase manam braukšanas stilam ir parocīgāka par Montalegres apli Portugālē. Šeit būs mazāk sānslīžu, jo Lidenhilas trase ir ātra, ar taisnēm, ļoti noderīga būs kartingu sacensībās gūtā pieredze," saka Reinis, kurš pērn Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā, kas notika Anglijā, izcīnīja 6. vietu.

Kā zināms, pasaules čempionāta pirmajā posmā Portugālē Reinis finišēja trešajā vietā un izcīnīja līdz šim nozīmīgāko panākumu, kādu autosportists no Latvijas guvis kāda pasaules čempionāta augstākajā klasē. Anglijā viņam gan nāksies cīnīties ar nozīmīgi lielāku konkurentu skaitu - ja Montalegrē "Supercar" ieskaitē startēja 19 sportisti, Lidenhilā uz starta izies 38 piloti.

"Pasaules čempionāts turpina uzņemt apgriezienus, par ko liecina arī plašais un spēcīgais dalībnieku sastāvs, un čempionāta punktus gribēs izcīnīt visi," par gaidāmajām cīņām izsakās Reinis. "Ļoti ceru, ka trasē izdosies pacīnīties ar [vairākkārtējo "X-Games" uzvarētāju] Taneru Faustu, jo tieši viņš man ilgu laiku bijis kā paraugs. Esmu daudz sekojis viņa gaitām, vērojis, kā viņš piedalās sacensībās un centies mācīties no viņa pēc iespējas vairāk."

Vaicāts, vai goda pjedestāls Portugālē ir mainījis komandas mērķus un uzdevumus, Reinis atzīst, ka šobrīd var novērtēt ziemā padarīto un komandu spēku samērus. "Pirmais posms Portugālē parādīja, ka neesam lēni, un komandas mērķus tas nav mainījis. Cīnīsimies par augstāko iespējamo rezultātu, tomēr mans galvenais uzdevums paliek nemainīgs – gūt pieredzi, mācīties un nostiprināties starp 12 ātrākajiem rallijkrosa dalībniekiem," saka Nitišs. "Portugālē izcīnīju trešo vietu, tomēr Lielbritānijā uzvaru no manis negaida. Tas ir labi, jo noņem papildus atbildības slogu un startiem varu sagatavoties daudz mierīgākā gaisotnē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!