Foto: monsterenergy.com

Latvijas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs atraktīvajās "Gymkhana GRiD" Eiropas finālsacenībās, kas ar Kena Bloka gādību notika Madridē, izcīnīja otro vietu pilnpiedziņas automašīnu klasē, neskatoties uz sajūga defektu, kas sacensību dienas rītā piemeklēja viņa "Mitsubishi Lancer Evo X", informē sportista pārstāvji.

Madridē norisinājās "Gymkhana GRiD" sacensību finālposms, kurā piedalījās Kena Bloka aicināti, pasaules atpazīstamību guvuši rallija, rallijkrosa un drifta profesionāļi – tostarp arī jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš FIA pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā šobrīd ierindojas trešajā vietā.

"Gymkhana GRiD" veiklības sacīkšu formāts paredz, ka dalībnieki viens pret vienu startē divās spoguļattēlā izveidotās trasēs, cenšoties apbraukt trasē izvietotos šķēršļus ātrāk par sāncensi. Sacensību nākamajā kārtā iekļūst tas braucējs, kurš uzvarējis abus braucienus. Ja katrs no braucējiem uzvarējis vienu reizi, tiek rīkots izšķirošais, trešais, brauciens, kura uzvarētājs turpina dalību sacensībās.

Nitišam šīs bija pirmās šāda veida sacensības, kurās viņš startēja ar vēl neiepazītu, rallija komandas ASRT sagatavotu pilnpiedziņas klases "Mitsubishi Lancer Evo X" automašīnu. Ceturtdien Nitišs veica dažus treniņbraucienus, kuru laikā ātri spēja apgūt braukšanas pamatprincipus un pārliecību, ka arī sacensībās viņš spēs uzrādīt konkurētspējīgu kontrollaiku.

"Gymkhana GRiD" pirmajā kārtā Reinis Nitišs sacentās ar Dmitriju Sribniju, par kuru abos braucienos izrādījās ātrāks. Diemžēl pēc sacensību otrā brauciena Nitiša automašīnai radās sajūga defekts. Lai gan mehāniķi darīja visu, kas viņu spēkos, lai bojājumu novērstu, atvēlētajā laikā limitā mašīnu saremontēt neizdevās. Līdz ar to sacensības Nitišam noslēdzās jau pēc pirmās kārtas. Kā izrādījās sacīkšu izskaņā, tad par uzvarētāju pilnpiedziņas klasē kļuva tieši Dmitrijs Sribnijs. Tikmēr, Reiņa Nitiša laiks sacensību pirmajā kārtā bija pietiekami konkurētspējīgs, lai sacensību izskaņā savā ieskaites klasē viņš ierindotos otrajā vietā.

"Man ir neaprakstāms prieks, ka izdevās apvienot visus nepieciešamos resursus, lai būtu iespējams startēt "Gymkhana GRiD"," saka Reinis. "Kens Bloks un viņa komanda ir paveikusi iespaidīgu darbu – atmosfēra Madridē bija vienreizēja un varēju izbaudīt sev neierastās sacensības un gūt pozitīvas emocijas, kas noteikti noderēs gatavojoties rallijkrosa sezonas izšķirošajam posmam Argentīnā."

"Liels gandarījums, ka pirmo reizi piedaloties sacensībās ar automašīnu, ar kuru iepriekš neesmu braucis, spējām uzrādīt tik konkurētspējīgu rezultātu. Paldies visai ASRT komandai, kas ieguldīja ļoti lielu darbu, lai tik īsā laikā sagādātu man tik ātru sacīkšu tehniku," piebilst jaunais Latvijas pilots. "Šī bija pirmā reize, kad startēju "Gymkhana GRiD" un veiklības sacensībās vispār. Man ļoti iepatikās šāda veida braukšana – apbraucot figūras un veicot dažādus elementus. Tagad, kad mums ir pieredze un zinām, ka varam cīnīties par augstām vietām arī šādās sacīkstēs, iespējams, jau nākamgad šeit atgriezīšos," labā noskaņojumā pēc sacensībām ir Reinis Nitišs.

Reinim šosezon atlicis vēl aizvadīt pēdējo, izšķirošo posmu pasaules rallijkrosa čempionātā ("WorldRX"). Sezonas noslēdzošās sacīkstes paredzētas 29.novembrī Argentīnā. Kā zināms, vēl divus posmos pirms beigām konkurentiem nenoķerams čempionāta kopvērtējumā kļuva Peters Solbergs, bet par sudrabu var pacīnīties vairāki piloti, ieskaitot Reini. Jēkabpilietis pirms Argentīnas posma kovpērtējumā ieņem trešo vietu, par 18 punktiem atpaliekot no soma Tomasa Heikinena, bet par trijiem apsteidzot zviedru Tomiju Hansenu. Deviņus punktus no Reiņa atpaliek viņa komandas biedrs Andreass Bakerūds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!