Foto: F64

Latvijas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs aizvadītajās NEZ čempionāta sacensībās jaunajā CSDD Biķernieku rallijkrosa trasē ir ieguvis vērtīgu pieredzi un savus kolēģus no pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") aicinās uz "labāko trasi pasaulē".

Kā ziņojām, aizvadītajā nedēļas nogalē jaunajā Biķernieku rallijkrosa trasē notika Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta posms, kuru "World RX" Latvijas etapa rīkotāji izmantoja par "ģenerālmēģinājumu" organizatoriskajā darba, bet Latvijas piloti - par iespēju iepazīties ar trases niansēm, kas var noderēt oktobrī.

"Lielākā atšķirība no pārējām trasēm, ir tā, ka Biķerniekos ir sajūta kā pilsētas "gonkā" - visā trases garumā ir vai nu betona sienas vai metāla apmales, un braucot iekšā līkumā, neredz tā izeju. Tas nozīmē, ka ir ļoti grūti pārvarēt sevi un pateikt, ka līkums sākas nevis tur, kur to to redzi, bet tālāk. Tas, manuprāt, ir visgrūtākais un atšķirīgais no citām trasēm," pēc sacīkstes portālam "Delfi" atzina Reinis Nitišs, kurš izcīnīja otro vietu. "Laikapstākļi droši vien oktobrī būs citādi, un tas tomēr būs pasaules čempionāts - nevaru teikt, ka man būs baigā priekšroka pret citiem braucējiem. Izstaigājot trasi divreiz ar kājām un pēc tam, iekāpjot mašīnā, pirmā treniņa beigās arī viņi jau būs sapratuši, kā ir jābrauc un kā ir visātrāk. Tas nozīmē, ka es varbūt būšu ātrāks pirmajos trijos apļos, bet sacīkstē viss jau būs izlīdzinājies."

Ar jauno Biķernieku rallijkrosa trasi Reinis esot "ticis galā", un pārējiem kolēģiem pasaules čempionātā viņš ir gatavs teikt, ka Rīgā ir vislabākā trase pasaulē. "Es ar trasi tiku gala, bet vēl varētu piestrādāt pie pēdējā līkuma, jo tas ir visviltīgākais," saka jaunais jēkabpilietis. "Konkurentiem teikšu, ka šī trase ir vislabākā pasaulē! Bet es domāju, ka viņi paši, šurp atbraucot, visu redzēs un būs ļoti apmierināti, jo tiešām te viss ir augstākajā līmenī."

Abi Latvijas piloti - Reinis Nitišs un Jānis Baumanis - palīdzēja trases ierīkotājiem ar padomu galvenā tramplīna izveidē, un sacensībās bija iespēja savus ieteikumus pārbaudīt darbībā. Reinis atzīst, ka sacensību realitātē tramplīns tomēr sanācis citādāks. "Ar jauno trases segumu ir tik laba saķere, ka ātrums ir stipri lielāks un mašīna nelec tur, kur bija domāta piezemēšanās vieta, bet tālāk," stāsta Nitišs.

Viņam bija arī iespēja trasi izmēģināt slapjos laikapstākļos, jo rīta treniņbraucienos Biķerniekos spēcīgi lija, bet pēc tam trase gan ātri nožuva. "Man patika braukt pa slapjo! Grants slīdēja, asfalts arī - gan jaunais, gan vecais. Interesanti!" saka Nitišs.

Kā zināms, "World RX" Latvijas posms Rīgā, CSDD Biķernieku trasē risināsies 1. un 2. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!