Foto: Publicitātes foto

Eiropas rallijkrosa čempionāts, kurā šogad ar labiem panākumiem startē Latvijas sportists Reinis Nitišs, nākamgad var iegūt pasaules meistarsacīkšu statusu, informē seriāla rīkotāji.

"IMG Motorsports", kas uzņēmušies seriāla rīkošanu, ir paziņojuši par plāniem paplašināt čempionātu, iegūstot augstāko statusu. Par to septembrī lems Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Motoru sporta padome.

Pasaules čempionāta kodekss paredz, ka sacensībām ir jānotiek vismaz trijos kontinentos, tāpēc nākamā gada kalendārā būs iekļauti posmi Turcijā, Marokā, ASV un Vidējos austrumos.

"Šogad Eiropā mēs esam aizvadījuši ļoti veiksmīgu sezonu," saka "RalycrossRX" direktors Martins Anaji. "Paralēli mēs nopietni strādājam, lai gadu ātrāk nekā paredzēts iegūtu pasaules čempionāta statusu, jau 2014.gadā."

Paredzēts, ka čempionātā būs saglabātas esošās ieskaites klases - "Supercar", "TouringCar" un "Super1600", kurā startē Reinis Nitišs. Paralēli notiks arī Eiropas čempionāts, kas risināsies Eiropas trasēs. Pasaules čempionāts notiks kā individuāli, tā komandu ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!