Gatavojoties pirmajam pasaules rallijkrosa čempionāta posmam, "Olsbergs MSE" komandas latviešu pilots Reinis Nitišs ir aizvadījis apjomīgāko treniņu un testu sesiju savā karjerā.

"Šogad esmu piedalījies ļoti plašā testu un treniņbraucienu programmā. Līdz šim pirms sezonas sākuma tik daudz vēl nebiju braucis, ir paveikts liels darba apjoms," gatavošanos pirmajai pasaules rallijkrosa čempionāta sezonai novērtē Reinis Nitišs.

"Ar "Olsbergs MSE" komandas vadību esam izrunājuši, ka mans mērķis ir pēc iespējas labāk sagatavoties nākamajām sezonām, izprast nianses un pēc iespējas ātrāk mācīties. Sezonas noslēgumā būtu labi nostabilizēties starp čempionāta ātrākajiem 12 braucējiem, tomēr par visu svarīgāk ir spert vienu kārtīgu soli uz priekšu, nevis aizlekt trīs uz priekšu un tad attapties, ka divi ir izlaisti," par saviem sezonas mērķiem izsakās Reinis Nitišs.

"Reinim šī būs pirmā sezona "SuperCar" klasē un Portugāles posmā no viņa uzvaru vēl negaidu," saka "Olsbergs MSE" pasaules komandas vadītājs Jusi Pinomeki. "Rallijkrosā nepietiek ar vienu ātru apli. Braucējam, lai gūtu uzvaras, jāspēj pielāgoties mainīgiem apstākļiem visas dienas garumā, tāpēc ļoti zīmīgi, ka Reinim ir vēlme katru dienu apgūt ko jaunu. Sacīkstēs, startējot kopā ar pasaules ātrākajiem braucējiem, viņam jāspēj gūt pēc iespējas lielāka pieredze, un tas šobrīd ir svarīgāk par rezultātu finišā."

FIA Eiropas rallijkrosa čempions Super1600 klasē Reinis Nitišs nupat piedalījās pasaules rallijkrosa čempionāta mediju dienā, kurā kopā ar komandas "Olsbergs MSE" pārstāvjiem preses konferencēs tikās ar žurnālistiem, oficiāli prezentēja komandas vizuālo noformējumu 2014. gada sezonai, kā arī izbrauca ar savu sacīkšu "SuperCar" klases "Ford Fiesta ST" automašīnu.

2014. gada pasaules rallijkrosa čempionāts sāksies, kad 3. un 4. maijā Montalegre pilsētā Portugālē norisināsies pirmais posms.

Kā zināms, Latviju šajās sacensībās pārstāvēs arī Jānis Baumanis, kurš startēs Eiropas čempionāta vērtējumā un "Super1600" klasē, kurā pērn triumfēja Nitišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!