Pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") pilots Reinis Nitišs un Vācijā bāzētā "All-Inkl.com Münnich Motorsport" komanda ir vienojušies par sadarbības līguma laušanu, informē sportista pārstāvji.

Sākotnējā vienošanās paredzēja, ka Nitišs ar jaunuzbūvēto "Seat Ibiza RX" automašīnu aizvadīs pilnu pasaules rallijkrosa čempionāta sezonu, taču pēc abpusējas vienošanās sadarbība tiks pārtraukta jau pēc šajā nedēļā notiekošā "Bretagne World RX of France".

"Jau pirms sezonas zināju, ka attīstīt jaunu auto būs liels izaicinājums. Sezonas laikā esam spēruši daudzu soļus uz priekšu un guvuši jaunas atziņas un neatsveramu pieredzi. Diemžēl šie soļi nav nesuši rezultātu uz kādu bijām cerējuši, tādēļ esmu nolēmis pārcelt fokusu uz 2017. gada sezonu. Vēlos pateikties Renē Minniham un visai All-Inkl.com Münnich Motorsport komandai par sadarbību un bieži arī nesavtīgu darbu, attīstot jauno auto!" stāsta jēkabpilietis Reinis Nitišs.

Kā ziņots, šajā "World RX" sezonā Nitišs, kurš ir 2014. gada pasaules rallijkrosa trešās vietas ieguvējs, nevienā no aizvadītajiem posmiem nav spējis iekļūt finālā un ar pusfinālos un priekšbraucienos iegūtiem 23 punktiem čempionāta kopvērtējumā ieņem 16. vietu.

Atlikušajā sezonā "All-Inkl.com Münnich Motorsport" turpinās darbu pie auto attīstības un Nitiša vietu komandā ieņems citi piloti. Tikmēr Reinis Nitišs apstiprinājis, ka aiziešana no komandas neietekmē viņa plānus uz "World RX" Latvijas posmu un 1. un 2. oktobrī viņš noteikti piedalīsies mājas sacīkstēs "Neste World RX of Latvia".

Par sportista tālākajiem plāniem konkrēta informācija pagaidām netiek atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!