Foto: QNIGAN.COM

Piektdien Argentīnā veikti "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) noslēdzošā posma "Supercar" klases pirmie divi kvalifikācijas braucieni. Pirmajā kārtā jēkabpilietis Reinis Nitišs spēja uzrādīt ceturto ātrāko laiku, savukārt otrajā kvalifikācijas kārtā Nitišs uzrādīja absolūti ātrāko laiku, kas divu kārtu kopsummā ļāva viņam ierindoties otrajā vietā.

Sacensības Argentīnā un Pasaules RX 2014. gada sezona noslēgsies sestdien.

Pirmās kvalifikācijas kārtas braucienu Reinis Nitišs uzsāka ar vairākus līkumus garu cīkstēšanos par otro pozīciju ar Antonu Marklundu, kuru latvietim izdevās apsteigt. Brauciena turpinājumā Nitišs apļus veica ātri, tikai brauciena izskaņā pieļaujot kļūdu, iebraucot līdera P. Solberga saceltajā putekļu mākonī. Braucienu Nitišs noslēdza otrajā pozīcijā, kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā uzrādot ceturto ātrāko laiku.

Otrās kvalifikācijas kārtas braucienā Nitišam izdevās lielisks starts, pēc kura jēkabpilietis izvirzījās brauciena līderpozīcijā. Turpmākos četrus apļus Nitišs veica ļoti augstvērtīgi un spraigajā braucienā nedeva konkurentiem ne mazākās izredzes sevi apsteigt. Nitišs otro kvalifikācijas kārtu noslēdza ne tikai ar uzvaru braucienā, bet arī uzrādot ātrāko laiku kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā.

“Šajā trasē braucu pirmo reizi un atkal varēju apgūt daudz ko jaunu. Specifiski Sanluisas aplim – vairākās vietās trases segums mainās tieši līkumā, līdz ar to visu laiku ir jārēķina, cik ļoti mainīsies saķere, lai varētu savaldīt automašīnu. Dienas izskaņā trasē parādījās risas, un tā kļuva nedaudz līdzīga autokrosa trasei. Lielu nozīmi šeit nospēlēja fiziskā sagatavotība, jo automašīnu visu laiku raustīja un mētāja te pa labi, te pa kreisi – nācās pielikt lielas pūles, lai to savaldītu.

Šis ir ļoti labs veids, kā uzsākt sacensības – divi ātri, bet ne perfekti braucieni. Tas nozīmē, ka man vēl ir kur augt, un analizējot datus, būs iespēja atrast desmitdaļas, lai būtu vēl ātrāks. Tomēr priecāties vēl ir pāragri. Līdz finišam vēl nozīmīgi braucieni priekšā, un viss izšķirsies tikai rīt!” piesardzīgs ir Reinis Nitišs.

Pēc pirmajām divām kvalifikācijas kārtām Reinis Nitišs ieguvis 90 ieskaites punktus, kas sacensību pirmās dienas izskaņā ļauj viņam ierindoties otrajā vietā. Līderpozīciju šobrīd ieņem Peters Solbergs, kurš iekrājis 95 punktus. Trešajā vietā ar 85 punktiem ierindojies Tomass Heikinens.

Sestdien Pasaules RX sezonas pēdējā sacensību dienā noskaidrosies ne tikai Argentīnas posma uzvarētājs, bet arī galīgais čempionāta kopvērtējuma vietu sadalījums. Atgādināsim, ka Reinis Nitišs šobrīd iekrājis 184 punktus, kas Supercar klases kopvērtējumā ļauj viņam ierindoties trešajā vietā. Otrajā vietā šobrīd atrodas Tomass Heikinens, kuram ir 201 punkts. Tikmēr aiz Nitiša, tikai dažu punktu attālumā, ir vairāki braucēji – Timijs Hansens (4. vieta, 181 punkts), Andreas Bakeruds (5. vieta, 173 punkti) un Antons Marklunds (6. vieta, 160 punkti). Tā kā vienā posmā iespējams maksimāli iegūt 30 punktus, tad Nitišs Pasaules RX kopvērtējumā var ierindoties no otrās līdz sestajai vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!