2014.gada pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") bronzas medaļas ieguvējs Reinis Nitišs nolēmis izmēģināt spēkus jaunā autosporta disciplīnā un nākamā gada februārī startēs Eiropas rallija čempionāta posmā "Rally Liepāja", informē sportista pārstāvji.

Reinis sacensībās piedalīsies ar Latvijas rallija komandas "Sports Racing Technologies" ("SRT") sagatavotu "Ford Fiesta R2" automašīnu. Viņa treneris un stūrmanis būs divkārtējais Latvijas rallija čempions Māris Neikšāns.

"SRT" komandu Liepājā pārstāvēs kopumā četras ekipāžas. Bez Nitiša ar "SRT" automašīnām rallijā piedalīsies arī 2014. gada "Rally Liepāja" otrās vietas ieguvējs Vasilijs Grjazins, trīskārtējais Latvijas rallija čempions R2 klasē Ralfs Sirmacis un 17 gadus jaunais Nikolajs Grjazins, kurš rallijā līdz šim vēl nav startējis. Visi četri autosportisti sacensībās startēs ar R2 klases priekšpiedziņas automašīnām.

"Ar īpašu interesi gaidu četru jauno pilotu sadarbību gan treniņos pirms rallija, gan arī sacensību laikā. Katram no viņiem ir savs piegājiens, lietu kārtība un pieredze. Ceru, ka viņi pratīs izmantot šo iespēju un viens no otra smelsies zināšanas, kuras pielietot gan trasē, gan ārpus tās," saka "SRT" komandas vadītājs Ģirts Krūzmanis.

"Rally Liepāja" ir 2015.gada Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrais posms un risināsies no 6. līdz 8. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!