Foto: Publicitātes foto

1. maijā Pērnavā, "auto24ring" trasē, Baltijas autošosejas čempionāta ietvaros tika aizvadīts arī Baltijas 4H izturības čempionāta 1. posms. Pirmo reizi uz goda pjedestāla absolūtajā vērtējumā kāpa latviešu komanda, izcīnot otro vietu. Komandu "Zvaigzne Motorsport" 1. posmā pārstāvēja Reinis Nitišs un Valts Zvaigzne.

Baltijas izturības čempionāta 1. posmā uz starta stājās 19 komandas no četrām valstīm. Starp 14 lietuviešu komandām, vienu zviedru un vienu igauņu komandu, uz starta stājās arī trīs Latvijas komandas – "Zvaigzne Motorsport", "Flash Racing" un "Viptuning". "Zvaigzne Motorsport" šīs bija debijas sacīkstes, arī "Flash Racing" šis bija pārbaudījums jaunuzbūvētajai automašīnai.

Kvalifikācijā ātrākie no latviešu komandām bija "Flash Racing", izcīnot augsto trešo starta pozīciju, "Viptuning" ieņēma ceturto starta vietu, savukārt "Zvaigzne Motorsport" uzrādīja astoto ātrāko apļa laiku.

Sacīkstes izrādījās gana spraigas. Neveiksmes piemeklēja divus no sacīkšu līderiem. Pēc divu studu cīņas motora defekta dēļ no sacīkstēm izstājās līderi "Brum Brum" ar "Renault Megane" automašīnu, nedaudz vēlāk neveiksmi piedzīvoja vēl viena lietuviešu komanda "Rotoma", kas ļāva "Zvaigzne Motorsport" pakāpties uz otro pozīciju, kuru komanda noturēja līdz pat sacensību finišam.

"Lieliskā rezultāta pamatā bija veiksmīga komandas stratēģija, spējām saglabāt vienmērīgi ātrus apļa laikus un šī stabilitāte palīdzēja veiksmīgi nokļūt līdz finišam. Šīs bija manas pirmās izturības sacīkstes. Pirmā stunda pie stūres bija pat grūtāka nekā otrā, domāju, ka trešo stundu varētu nobraukt vēl labāk. Šī bija lieliska pieredze un lielisks treniņš, labprāt izmantošu šādu iespēju vēlreiz, ja tāda radīsies," pēc sacīkstēm komentēja Reinis Nitišs.

"Zvaigzne Motorsport" izcīnīja otro vietu gan absolūtajā vērtējumā, gan "Diesel" klasē. "Flash Racing" komanda ierindojās piektajā vietā "Diesel" klasē un septītajā absolūti. "Viptuning" diemžēl bija spiesti no sacīkstēm izstāties 60. aplī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!