Foto: Publicitātes foto

Jēkabpilietis Reinis Nitišs šajā nedēļas nogalē, no 24. līdz 26. aprīlim, Portugālē uzsāks 2015. gada "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX")sezonu. Savā otrajā sezonā prestižākajā "Supercar" klasē Nitišs turpinās startēt zviedru komandas "Olsbergs MSE" sastāvā un sacensībās brauks ar "Ford Fiesta ST" automašīnu, informē sportista preses dienests.

Kā zināms, pērn Nitišs, debitējot pasaules rallijkrosa čempionātā, izcīnīja augsto trešo vietu.

"Mēs visi esam kļuvuši par vienu gadu vecāki, par vienu gadu gudrāki, un es ceru, ka mēs visi kopā varēsim spert vienu soli uz priekšu," saka "Olsbergs MSE" komandas vadītājs Andreass Ēriksons. "Arī es esmu labāk iepazinis Reini un viņa uzvedību sacensību laikā, tādēļ centīšos izmantot šīs zināšanas, lai katrā posmā rastu viņā pārliecību, un viņš spētu sasniegt nemainīgi augstus rezultātus visas sezonas gaitā."


"Sezona noteikti nebūs no vienkāršākajām. No vienas puses, es zinu lielāko daļu no trasēm, kurās notiks posmi. No otras puses, čempionātam pievienojušās vairākas jaunas komandas un ļoti ātri braucēji. Es nevaru prognozēt, kā man ies un kādu rezultātu sasniegšu, bet zinu, ka esmu darījis visu, lai sezonai sagatavotos pēc iespējas labāk. Tad jau redzēsim, kā man ies!" piesardzīgs pirms sezonas ir Reinis Nitišs.

"Olsbergs MSE" komandā bez Reiņa šosezon brauks arī norvēģis Andreass Bakerūds un jaunpienācējs, krievu pilots Timurs Timerzjanovs.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā šogad paredzēti 13 posmi, par vienu vairāk nekā 2014. gadā. 11 posmi savu vietu kalendārā saglabājuši, bet pirmo reizi "WorldRX" sacensības viesosies F-1 trasēs Vācijā un Spānijā, bet no pasaules čempionāta ir izņemts Latvijai ģeogrāfiski tuvākais posms Somijā. Pasaules čempionāta noslēdzošais posms paredzēts pēc septiņiem mēnešiem, 28. un 29. novembrī, Argentīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!