Foto: QNIGAN.COM

Pirms kārtējā pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") posma Latvijas pilots Reinis Nitišs ("MSE Olsbergs") atzinis, ka sezonas noslēgumā sportisti daudz nopietnāk gatavojas cīņai par punktiem, kas var izrādīties izšķiroši visas sezonas vērtējumā.

"Sacensībās šobrīd var just, ka čempionāts ir iegājis finiša taisnē. Lai gan visi braucēji joprojām ir draudzīgi, tomēr smaids dalībnieku sejās redzams retāk un arī joku plēšana nav tik pamanāma, kā sezonas pirmajos posmos. Visi braucēji un komandas ir ļoti koncentrējušies, lai izcīnītu pēc iespējas vairāk punktus un pirmajā pasaules čempionātā gūtu maksimāli labu rezultātu," saka Reinis.

"Sezonas sākumā nospraustais mērķis un komandas uzdevums joprojām nav mainījies – man katrās sacensībās ir jāiekļūst starp 12 ātrākajiem pilotiem un jāstartē pusfinālā. Katras sacensības man ir kā mācību stunda, kurā apgūstu arvien jaunu informāciju un papildinu savu pieredzi. Vācijas posmā viss neizdevās, kā gribētos un pirmo reizi šis uzdevums palika nesasniegts. Toties guvu mācību, kā nevajag darīt, uzzināju, kas rezultātu nedod, tāpēc pirms sacensībām Itālijā man ir labs noskaņojums. Sestdien viss sāksies no jauna. Visiem braucējiem būs vienlīdz labas iespējas sevi parādīt, un šo iespēju centīšos izmantot arī es – Solbergs taču vēl nav čempions!" apņēmīgs pirms došanās uz Itāliju ir Reinis Nitišs.

Atšķirībā no Eiropas čempionāta ("EuroRX"), kas šajā nedēļas nogalē Itālijā aizvadīs pēdējo posmu, pasaules meistarsacīkšu dalībniekiem vēl atlikušas trīs sacīkstes, kurās iespējams izcīnīt pieklājīgu ieskaites punktu skaitu - Itālijā, Turcijā un Argentīnā.

Reinis Nitišs deviņos "World RX" posmos iekrājis 157 punktus, bet līderpozīcijā ar 210 punktiem atrodas bijušais WRC čempions, norvēģis Peters Solbergs, kurš iepriekšējā "World RX" posmā Vācijā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas. Par četriem punktiem vairāk kā Nitišam ir somam Tomasam Heikinenam (161 punkts), bet ceturtajā vietā Nitiša komandas biedrs Andreass Bakerūds ar 134 punktiem.

Pasaules čempionāta desmitais posms notiks Itālijā, "Franciacorta International Circuit" sporta bāzē, kas atrodas 80 km attālumā no Milānas. Rallijkrosa trase izveidota uz jau esošās autošosejas trases bāzes, piebūvējot jaunas grants sekcijas. Trase ir 1390 metrus gara, ar 60% asfalta, 40% granta segumu. Aprīlī tur notika "World RX" mediju dienu un demonstrācijas braucieni, pēc kuriem organizatori saņēma vairākus ieteikumus trases konfigurācijas uzlabošanai, kas tika ņēmti vērā, trasi pārbūvējot. Tādējādi visi atlikušie trīs pasules čempionāta posmi - Itālijā, Turcijā un Argentīnā – norisināsies trasēs, kurās "Supercar" klases dalībnieki iepriekš nav startējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!