F-1 čempionāta Francijas komanda “Renault” no nākamās sezonas prestižākajā autosporta klasē startēs ar nosaukumu “Alpine”, paziņojusi komanda.

“Alpine” ir Francijas sporta mašīnu zīmols, kas pazīstams izturības sacensībās. Līdz šim F-1 čempionātā komanda ar šo nosaukumu nav startējusi. Vienības krāsas būs zilā, sarkanā un baltā. Šobrīd “Renault” startē formulā, kura ir dzeltenā un melnā krāsā. Izmaiņas veiktas mārketinga nolūkos, vienības bāze un komandas iekšienē izmaiņas nenotiks.

Izmaiņas notikušas pēc tam, kad par kompānijas izpilddirektoru kļuva Luka de Meo. “”Alpine” F-1 komanda ienesīs čempionātā savas vērtības – eleganci, neatkarību un uzdrīkstēšanos,” sacīja de Meo.

Nākamajā sezonā “Alpine” vienībā startēs Fernando Alonso un Estabans Okons. Tā būs vienīgā komanda, kura turpinās lietot “Renault” dzinējus, jo nākamajā sezonā “McLaren” pāries uz “Mercedes” dzinējiem.

Pēdējos gados F-1 čempionātā vairākas komandas mainījušas nosaukumus. “Force India” pārtapa par “Racing Point”, savukārt nākamajā sezonā šī vienība būs “Aston Martin”. Vēl “Toro Rosso” šobrīd startē ar nosaukumu “AlphaTauri”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!