Foto: AP/Scanpix/LETA

"Renault" komanda saņēmusi diskvalifikāciju no Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17. posma – Japānas "Grand Prix" –, lēmusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

"Renault" komanda diskvalificēta, jo sacensībās izmantoja neatbilstošu bremžu sistēmu.

"Renault" komanda vēlāk nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, kurā teikts, ka vienība neapstrīdēs piešķirto sodu, tomēr tā neatzina F-1 tiesnešu pieņemto lēmumu.

"Esam vīlušies tiesneša lēmumā un soda mērā, kas mums tika piešķirts. Mūsuprāt, piešķirtais sods nav samērīgs ar braucēju reālo ieguvumu, it īpaši tāpēc, ka sistēma ir legāla un inovatīva," teikts komandas paziņojumā.

Pirms pusotras nedēļas notikušajā etapā austrālietis Daniels Rikardo finišēja sestais, bet vācietis Niko Hilkenbergs ieņēma desmito vietu, tādējādi abi piloti zaudēs savus punktus.

"Ņemot vērā, ka mums nav jauni pierādījumi, kas atspēkotu mūsu legālās sistēmas lietošanu, nevēlamies tērēt laiku un enerģiju sterilās debatēs Starptautiskās apelācijas tiesas priekšā, jo tiesnešu vērtējums balstīts uz subjektīvu spriedumu, ignorējot faktu, ka braucēja darba slodze no šīs tehnoloģijas nebija mazinājusies," teikts paziņojumā.

"F-1 vienmēr tiks meklēti jauni veidi, kā iegūt virsroku pār pretiniekiem. Vienmēr esam to darījuši un darīsim arī turpmāk. Tomēr nākamajās reizēs pirms inovācija nonāks līdz trasei, tiks veiktas stingrākas iekšējās pārbaudes."

Tiesa, ne "Renault" komanda, ne tās braucēji, nav starp vadošajiem šajā sezonā un šis FIA lēmums būtiski neietekmēs kopvērtējuma tabulu.

Šajā nedēļas nogalē Meksikā notiks 18. posms, bet kopumā 2019. gadā ir jāaizvada 21 etaps. Jau svētdien savu sesto čempiontitulu varēs nodrošināt brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!