Foto: Reuters/Scanpix

Franču autoražotāji "Renault" tomēr iegādāsies "Lotus Formula1 team" komandu un atgriezīsies F-1 čempionātā, ziņo ārzemju mediji.

"Renault" iegādāsies 65% "Lotus" F-1 komandas akciju, iegūstot kontrolpaketi, un jau no nākamās sezonas pārņems tās vadību un atgriezīsies F-1 čempionātā, raksta izdevums "Autosport". Franču autoražotāji ar "Gravity Motorsports S.a.r.l., kas ir "Genii Capital SA" pārstāvji, ir parakstījuši nodomu protokolu par "Lotus" F-1 komandas pārņemšanu, paziņojuši "Renault".

"Nodomu protokola parakstīšana ir "Renault" pirmais solis ceļā uz "Renault" F-1 komandas projektu un startu 2016. gada čempionātā, tādējādi turpinot kompānijas 38 gadus ilgo vēsturi pasaulē prestižākajā autosporta čempionātā," teikts kompānijas paziņojumā.

Kā zināms, 2011. gadā "Lotus" kļuva par "Renault" komandas titulsponsoru un vēlāk pārņēma šo komandu, bet franču autoražotāji palika tikai kā dzinēju piegādātāji. Šobrīd "Lotus" komanda, kuras mītne atrodas Lielbritānijā, ir nonākusi nopietnās finansiālās grūtībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!