Foto: Publicitātes foto
Daugavpils "Lokomotīves" spīdveja komanda otro reizi šajā sezonā Polijas "Nice" līgā zaudēja Lodzas "Orzel" un šoreiz, atšķirībā no abu komandu pirmā mača Daugavpilī, tas nevienu ļoti nesarūgtināja. Zaudējums bija paredzams jau pirms mača, taču rezultāts 34:56 nenozīmē, ka Lodzas mototrekā bija "vizināšanās".

Bija skaidrs, ka līgas līderi tā mototrekā uzvarēt nebūs pa spēkam bez Jūnasa Kīlmekorpi, kuram ir savainojums, un Fredrika Lindgrena, kurš nevarēja pagūt ierasties no Lonigo, kur risinājās GP pretendentu pusfināls, bet "Loko" lūgums pārcelt maču trīs stundas vēlāk tika noraidīts.

Varēja, protams, pastiprināt sastāvu ar trešo leģionāru, austrālieti Deiviju Votu, taču tas diezin vai glābtu situāciju, un tāpēc tika nolemts, ka lietderīgāk būs pieteikt vēl divus pašmāju juniorus. Lai brauc, lai mācās, lai rūdās. Malā šoreiz palika Dāvis Kurmis, jo, izmantojot situāciju, tika nolemts ļaut debitēt citam junioram Denisam Zvoriginam. "Loko" treneris Nikolajs Kokins pēc mača bija kopumā apmierināts ar komandu, jo gandrīz visos braucienos bija cīņa, katrs centās, bet tikai ne visiem sanāca.

Jau pēc trim braucieniem mājinieki sasniedza 10 punktu pārsvaru (14:4) un turpinājumā saistīja nevis mača rezultāts – par "Orzel" uzvaru, kuri turklāt vēl startēja savā labākajā sastāvā, neviens nešaubījās vēl pirms mača, bet gan atsevišķas divcīņas un jauno spīdvejistu sniegums. "Loko" rindās labākie bija Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks – attiecīgi 13 un 11 punktu. Labi sāka Maksims Bogdanovs, kurš pirmais no mūsējiem uzvarēja savā braucienā, taču tad sekoja divi kritieni (bez savainojumiem) vienā un tajā pašā vietā – otrā līkuma ieejā. Tikai 5 punkti.

No junioriem 3 punktus atveda Jevgeņijs Kostigovs, kurš pēc savainojuma brauc arvien pārliecinošāk, bet divus – Artjoms Trofimovs. Izskatās, ka vismaz pašreiz tas ir mūsu spēcīgākais junioru pāris. Zvorigins un Oļegs Mihailovs palika bez punktiem, taču arī viņi, pat finišēdami ceturtajā vietā braucienā, neizskatījās bezcerīgi. Iegūta pieredze.

Lodzas komandai tā bija 10. uzvara un tā ar 23 punktiem 11 mačos ieņem pirmo vietu. "Lokomotīve" ar 19 punktiem 12 mačos ir otrā, tai ar 16 punktiem 11 mačos seko Žešuvas "Stal", ar kuru 10. jūlijā mūsējiem jāsacenšas viesos un galaiznākums lielā mērā var ietekmēt 2. vietas likteni - pirmās divas komandas sacentīsies par iekļūšanu Ekstralīgā.

Lindgrens būs klāt, bet Kīlmekorpi vēl braukt nevarēs. Acīmredzot tiks aicināts Vots, jo bez vēl viena pieredzējuša meistara uzvarēt diezin vai izdosies. Uz otro vietu vēl cer arī Pilas un Čenstohovas komandas (attiecīgi 15 punkti 12 mačos un 12 punkti 10 mačos), taču pašreiz galvenā spēkošanos par to ir starp "Lokomotīvi" un "Stal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!