Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 23. augustā, Biķerieku trasē tika aizvadīta pirmā "Riga Summer Race" sacīkšu diena, kurā tika noskaidroti uzvarētāji Baltijas čempionāta otrajā posmā "Kumho Challenge" un Nacionālajā klasē, kā arī aizvadītas 555 km izturības sacīkstes.

Par uzvarētāju "Kumho Challenge" klasē sīvā cīņā kļuva Jānis Ciekals, savukārt uzvaru Nacionālajā klasē izcīnīja Viktors Vasiļjevs. Pēc nepilnām četrām ar pusi stundām, kas tika pavadītas trasē, uzvaru ļoti spraigās 555 km sacīkstēs izcīnīja lietuviešu komanda "GSR Telsiu Statyba".

Pēcpudienā starts tika dots 555 km izturības sacīkstēm, kuras izrādījās spraigu notikumu pilnas. Kopumā uz starta stājās 20 komandas. Jau ar pirmo apli vadībā izvirzījās eksperimentālās klases (X1) komanda "GRS Telsiu Statyba" ar automašīnu "Radical SR5", taču aptuveni pēc stundas komandai radās tehniskas problēmas un vadību pārņēma A3000+ klases komanda "Brum Brum Sport" (BMW M3), kurai cieši sekoja vēl viena lietuviešu komanda "RIMO" ("Diesel" klase, BMW 335 D). Pēcāk sacīkšu gaitā par līderiem izvirzījās "RIMO", tikmēr "GRS Telsiu Statyba" komanda bija atrisinājusi tehniskās problēmas un uzsāka pakaļdzīšanos līderiem.

Uzvarētājus šoreiz noteica avārija, kuru 135. aplī piedzīvoja sacīkšu līderi "RIMO". Pēc avārijas astoņus apļus sportisti pavadīja aiz drošības mašīnas un pēcāk atlikušajos apļos par uzvarētājiem ar rezultātu 4 stundas 22 minūtes un 45 sekundes kļuva "GRS Telsiu Statyba" komanda. Uzvarētāju komanda uzrādīja arī ātrāko trases apļa laiku.

Ātrākā no latviešu komandām, kuras startēja 555 km sacīkstēs, bija "Vito Racing", kuri finišēja 11. vietā, 21 apli aiz uzvarētājiem.

Sestdien, 24. augustā, no plkst. 12:00 Biķernieku trasē norisināsies "Riga Summer Race" galvenā sacīkšu diena ar 12 sacensību iebraucieniem - noskaidros uzvarētājus Baltijas čempionāta 3.posmā, "Dzintara Aplis" 6.posmā un "Legends" automašīnu braucieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!