Foto: AP/Scanpix/LETA

Spāņu motobraucējs Alekss Rins no "Suzuki Ecstar" komandas svētdien izcīnīja uzvaru motošosejas čempionāta trešā posma – ASV "Grand Prix" – prestižākās "MotoGP" klases ieskaitē.

Rins "MotoGP" klasē startē trešo sezonu, bet svētdien izcīnīja savu pirmo uzvaru.

Līderpozīcijā ilgstoši atradās spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības, taču viņš 12 apļus pirms finiša, kad bija iekrājis trīs sekunžu pārsvaru pār Valentīno Rosi ("Monster Energy Yamaha"), piedzīvoja kritienu un sacensības neturpināja.

Līdz ar to par sacensību līderi kļuva leģendārais itālis Rosi, taču četrus apļus pirms finiša viņu apsteidza Rins, liedzot izcīnīt uzvaru.

Rins finišēja pirmais, par nepilnu pussekundi apsteidzot Rosi. Tikmēr trešais bija austrālietis Džeks Millers no "Pramac Racing" komandas, bet aiz viņa sekoja trīs itāļi – Andrea Dovicioso ("Mission Winnow Ducati"), Franko Morbidelli ("Petronas Yamaha") un Danilo Petruči ("Mission Winnow Ducati").

Nedienas vajāja arī "Repsol Honda" komandas otru braucēju Horhi Lorenso, kurš desmit apļus pirms finiša tehnisku problēmu dēļ izstājās.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderim Dovicioso ir 54 punktu, otrais ar 51 punktu ir Rosi, bet tālāk ar 49 punktiem seko Rins, bet ceturtajā pozīcijā esošajam Markesam ir 45 punkti.

Nākamais posms notiks maija sākumā Seviljā.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013. gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!