Foto: AFP/Scanpix

Vācijas sportists Nikos Rosbergs ("Mercedes") piektdien uzrādīja ātrāko laiku F-1 pasaules čempionāta 18.posma, Brazīlijas "Grand Prix", abās brīvo treniņbraucienu sesijās.

Labākajā mēģinājumā Rosbergs apli veica vienā minūtē un 12,764 sekundēs, par 0,221 sekundi apsteidzot savu komandas biedru britu Lūisu Hamiltonu, kurš ir pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis.

Tikmēr trešais nedaudz negaidīti bija jaunais krievs Daņila Kvjats ("Toro Rosso"), kuram sekoja spānis Fernando Alonso ("Ferrari") un brazīlietis Felipe Masa ("Williams"). Tikmēr pirmo sešinieku noslēdza tikai 17 gadus vecais Nīderlandes braucējs Makss Verstepans ("Toro Rosso"), kurš nākamsezon gatavojas debitēt F-1 čempionātā.

Tā kā Brazīlijas trase nupat ir pārdzīvojusi pārasfaltēšanas darbus, vairāki piloti pirmajā sesijā izslīdēja no trases, tai skaitā meksikānis Serhio Peress ("Force India"), kurš pat ietriecās nožogojumā.

Tikmēr tikai desmitais pirmajā treniņsesijā bija austrālietis Daniels Rikjardo ("Red Bull"), bet viņa komandas biedrs vācietis Sebastjans Fetels bija vēl četras pozīcijas zemāk.

Savukārt otrajā treniņbraucienu sesijā ātrākais atkal bija Rosbergs, apli veicot vienā minūtē un 12,123 sekundēs, kas bija par 0,213 sekundēm labāk, nekā to izdarīja Hamiltons.

Trešajā vietā sekoja soms Kimi Raikonens ("Ferrari"), bet aiz viņa bija Rikjardo un Valteri Botass ("Williams"). Sestais šoreiz bija Masa, kuram piekāpās Alonso un Kvjats.

Otrajā treniņbraucienu sesijā pašreizējais F-1 čempions Fetels bija devītais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā divas sacīkstes pirms sezonas beigām Hamiltonam ir 316 punkti, bet viņam ar 292 punktiem seko Rosbergs. Trešais ar 214 punktiem ļoti stabili ir Rikjardo, ceturtajā vietā ar 155 nostiprinājies soms Valteri Botass no "Williams", bet pa 149 punktiem ir Alonso un Fetelam.

Konstruktoru kausa ieskaitē "Mercedes" ir nenotveramā attālumā ar 608 punktiem, otrie stabili ar 363 punktiem ir "Red Bull" braucēji, bet trešo vietu ar 238 punktiem ieņem "Williams".

Šajā sezonā piloti spēkosies 19 posmu garumā. F-1 debitēja Krievijā, Sočos, savukārt noslēdzošajā posmā Abū Dabī piloti varēs saņemt dubultu punktu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!